Маннік з гарбузом на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Надаю вам найпростіший, з усіх відомих, рецепт приготування манника. Готувати його ми будемо без яєць, муки і масла. Зацікавилися? Цей маннік стане відмінним доповненням до вечірнього чаю!
Рецептів приготування манника дуже багато, я ж розповім Вам, як приготувати маннік з гарбузом на кефірі. Цей рецепт найпростіший з усіх - мінімум інгредієнтів, мінімум процесів і виходить завжди смачно. Мені подобається додавати в гарбузовий маннік сушені кислі ягоди, також можна додати родзинки, Коран, свіжі ягоди або подрібнені горіхи.
- Манька - 1 Склянка
- Кефір - 250-300 мілілітрів
- Гарбуз - 100 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Журавлина sushenaya - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 2/3 чайних ложки
Ось і весь набір продуктів для манника. Гарбуз у мене заморожена, нарізана маленькими кубиками. Якщо у вас свіжа гарбуз - натріть її на середній або крупній
Тертці.
Тертці.
З'єднуємо манку з цукром і заливаємо кефіром. Перемішуємо.
Додамо гарбуз і сушену журавлину. Журавлину можна замінити родзинками, вишнею або іншими ягодами. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 20-25.
Форму для запікання злегка змазати олією. На дно я виклала гурток з пергаменту. Додамо до манному тесту розпушувач, ретельно перемішати.
І викладемо масу в форму. Розрівняти.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці від 25 до 35 хвилин. Маннік виходить з рум'яною скоринкою.
Ось так він виглядає в розрізі. Цієї порції якраз вистачає на 4, всі ситі і ніхто не об'ївся Приємного чаювання!