Рецепт Маннік на кефірі без яєць фото

Маннік на кефірі без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Крупи, Манька
На полуденок
Випічка, Манник

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати маннік на кефірі без яєць, то обов'язково придивіться до цього рецепту. ООН допоможе вам зробити корисні продукти ще смачнішими і апетитними.

Перед вами дуже зручний рецепт, за яким просто готувати маннік. Він виходить м'яким і повітряним. У рецепті тісто для манника готується на кефірі і зовсім без яєць. Тому для тих, хто не вживає яйця, такий спосіб обов'язково стане в нагоді. Додатковий інгредієнт - банани - додає манника особливий аромат і смак. Він нікого не залишить байдужим. Його можна прикрасити на свій розсуд, посипати цукровою пудрою. Але він і так гарний: ніжний і смачний.

  • Манна крупа - 2 склянки
  • Кефір - 0, 5 L
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Банани - 2 штуки
  • Масло рослинне - За смаком
маннік на кефірі без яєць - фото крок 1
1. Всипте в миску манну крупу. Залийте її кефіром. Залиште манку набухати в кефірі на 10 хвилин. У цей час розтопіть вершкове масло. Додайте його в манку з кефіром і розмішайте.
маннік на кефірі без яєць - фото крок 2
2. Засипте в вийшла суміш соду, ванільний і звичайний цукор. Все ретельно розмішайте. Увімкніть духовку на розігрів.
маннік на кефірі без яєць - фото крок 3
3. Візьміть формочку для випікання. Змастіть її маслом. Потім посипте (на вибір) сухарями для панірування; борошном або манною крупою. Після цього половину тіста перекладіть у форму.
маннік на кефірі без яєць - фото крок 4
4. Очистіть банани. Наріжте їх тонкими кільцями і покладіть поверх тесту в формочку.
маннік на кефірі без яєць - фото крок 5
5. Час, що залишився тісто викладіть поверх шару бананів так, щоб воно повністю їх покрило. Потім поставте формочку з манника в духовку, розігрівшись до 180-190 градусів.
маннік на кефірі без яєць - фото крок 6
6. Випікайте приблизно 40 хвилин (до золотистої скоринки). Готовий маннік подавайте до столу теплим або повністю остиглим.

Схожі рецепти