Маннік на кефірі без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати маннік на кефірі без яєць, то обов'язково придивіться до цього рецепту. ООН допоможе вам зробити корисні продукти ще смачнішими і апетитними.
Перед вами дуже зручний рецепт, за яким просто готувати маннік. Він виходить м'яким і повітряним. У рецепті тісто для манника готується на кефірі і зовсім без яєць. Тому для тих, хто не вживає яйця, такий спосіб обов'язково стане в нагоді. Додатковий інгредієнт - банани - додає манника особливий аромат і смак. Він нікого не залишить байдужим. Його можна прикрасити на свій розсуд, посипати цукровою пудрою. Але він і так гарний: ніжний і смачний.
- Манна крупа - 2 склянки
- Кефір - 0, 5 L
- Цукор - 1 Склянка
- Ванільний цукор - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Банани - 2 штуки
- Масло рослинне - За смаком
1. Всипте в миску манну крупу. Залийте її кефіром. Залиште манку набухати в кефірі на 10 хвилин. У цей час розтопіть вершкове масло. Додайте його в манку з кефіром і розмішайте.
2. Засипте в вийшла суміш соду, ванільний і звичайний цукор. Все ретельно розмішайте. Увімкніть духовку на розігрів.
3. Візьміть формочку для випікання. Змастіть її маслом. Потім посипте (на вибір) сухарями для панірування; борошном або манною крупою. Після цього половину тіста перекладіть у форму.
4. Очистіть банани. Наріжте їх тонкими кільцями і покладіть поверх тесту в формочку.
5. Час, що залишився тісто викладіть поверх шару бананів так, щоб воно повністю їх покрило. Потім поставте формочку з манника в духовку, розігрівшись до 180-190 градусів.
6. Випікайте приблизно 40 хвилин (до золотистої скоринки). Готовий маннік подавайте до столу теплим або повністю остиглим.