Маннік без яєць з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Пишний, смачний маннік без яєць і борошна для всієї родини. Відмінний варіант випічки до сімейного чаювання в будній день! Дітлахи їдять із задоволенням! підійде алергікам.
Крім яблук ви можете додати в маннік будь сезонні фрукти або ягоди. За рахунок великої кількості манки пиріг буде відмінно тримати форму. Якщо ягоди будуть кислі, то обов'язково додайте ще трохи цукру в тісто. Подавайте маннік зі згущеним молоком або варенням. Розповідаю, як приготувати маннік без яєць з яблуками.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Крупа манна - 400 грам
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Яблуко - 2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Манку залийте кефіром, перемішайте і залиште на 30 хвилин.
Після закінчення часу додайте цукор, ванілін, розпушувач і розтоплене вершкове масло. Ретельно все перемішайте.
Форму 22-24 см. Змастіть рослинною олією або застеліть пекарської папером. Викладіть у форму половину тіста.
Потім викладіть яблука, нарізані невеликими шматочками.
Зверху викладіть другий шар тіста.
Випікайте 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Після духовки маннік повністю остудіть і потім акуратно виймайте з форми.
Приємного чаювання!