Маннік в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися дуже ніжним десертом для тих, хто сидить на дієті або намагається харчуватися правильно. Цей маннік в мікрохвильовці в домашніх умовах - то, що вам потрібно! смачно, швидко і дієтично!
Я завжди вважала маннік чимось на зразок пряники без особливих "родзинок" . Але якщо готувати його в мікрохвильовці, звичайна випічка перетворюється в якесь ніжне витончене ласощі, схоже на суфле. Я вам дуже рекомендую приготувати маннік саме так: нехай в мікрохвильовці не виходить рум'яної скоринки, зате до чого ніжне блюдо виходить!
- Вершкове масло - 100 грам
- Манька - 0.5 склянки
- Кефір - 0.5 склянки
- Цукор - 0.5 склянки
- Борошно - 0.5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Манку змішаємо з кефіром і залишимо набухати. Окремо змішаємо яйце з цукром і розтопленим вершковим маслом.
2. Коли манка досить набубнявіє (десь через 20-30 хвилин), додамо цю суміш - до яєчної, насипом борошно, розпушувач, і ретельно перемішати.
3. У підходящої для мікрохвильовки посуді готуємо 6 хвилин при 600 Вт. Потужності. Кришкою накривати не треба. Дістаємо дуже акуратно, щоб десерт не опав.
4. А потім одним ривком перевертаємо його "з ніг на голову", поливаємо варенням, згущеним молоком або сметаною. Можна подавати до столу! смачно!