Маннік на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і повітряний пиріг - маннік. Як на мене, його дуже зручно готувати в мультиварці. А виходить він не менш смачним - це точно! . Доступні продукти і трохи терпіння - і він гото, спробуйте!
Манку обов'язково потрібно замочувати в кефірі, щоб вона попередньо розбухла і не була сирою в пирозі. Всі складові змішуються, а випікаю я пиріг в мультиварці або в духовці. Перший варіант здається мені найбільш зручним. Спробуйте і ви, тільки спочатку уважно прочитайте мій рецепт, як приготувати маннік на кефірі!
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Кориця мелена - 0, 5-1 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (гасити оцтом)
Насамперед підготуємо всі продукти, які нам знадобляться в процесі приготування манника на кефірі.
З'єднуємо в глибокій тарі манну крупу з кефіром. Добре, якщо кефір буде кімнатної температури (не холодно). Ми залишаємо все в такому стані на 40-60 хвилин.
Додаємо тепер сирі яйця, все ретельно перемішуємо за допомогою віночка. Міксер теж можна використовувати, але і вручну можна справітсья.
Вводимо борошно, гаситься оцтом столовим соду, розтоплене вершкове масло, перемішуємо тісто до однорідного стану. Ніяких грудочок, це відіб'ється на готовій випічці!
Тепер додаємо цукор і корицю, гарненько перемішуємо - і тісто готове!
Чашу мультиварки змащуємо рослинним або вершковим маслом. Переливаємо в неї готове тісто. Випікаємо маннік на кефірі в режимі "випічка" 50 хвилин.
Витягуємо його обережно з форми і залишаємо до повного охолодження. Маннік на кефірі готовий!