Манні зрази
(покроковий рецепт з фото)
Манні зрази, мені здається, готують тільки російськомовні люди. Колись їх подавали в дитячих садах. Манні зрази виходять дуже пишними, ніжними і неймовірно смачним. Спробуйте!
Як приготувати манні зрази?
1. Спочатку зваримо манку. Для цього в кипляче молоко додайте олію, сіль, перемішайте. Масло має розчинитися. Потім, постійно помішуючи, тонкою цівкою в кипляче молоко всипаємо манку. Варимо манку протягом 5-6 хвилин. Зварену манку залиште остигати.
2. Варене м'ясо пропустіть через м'ясорубку.
3. Цибуля чистий, наріжте невеликими кубиками.
4. У сковороді нагрійте пару столових ложок рослинного масла, обсмажте в ньому до м'якості цибулю. Потім остудіть.
5. Пропущене через м'ясорубку м'ясо змішайте з обсмаженою цибулею, сіллю і перцем.
6. У остигнула манку вбийте яйця, гарненько перемішайте.
7. З манки з яйцем мокрими руками зліпити коржик. В її центр покладіть ложку м'ясного фаршу, склейте края и сформируйте зразу.
8. Панірують манні зрази в борошні.
9. Манні зрази треба смажити в сковороді на гарячому рослинному маслі з двох сторін до золотисто-коричневої скоринки.
Подавайте манні зрази з улюбленим білим соусом, рисом, картопляним пюре або овочами.
Смачного!
- Манна крупа - 370 грам
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Яйця - 2 штуки
- Відварене м'ясо - 300 грам (курятина, яловичина)
- Цибулина - 1 штука
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
1. Спочатку зваримо манку. Для цього в кипляче молоко додайте олію, сіль, перемішайте. Масло має розчинитися. Потім, постійно помішуючи, тонкою цівкою в кипляче молоко всипаємо манку. Варимо манку протягом 5-6 хвилин. Зварену манку залиште остигати.
2. Варене м'ясо пропустіть через м'ясорубку.
3. Цибуля чистий, наріжте невеликими кубиками.
4. У сковороді нагрійте пару столових ложок рослинного масла, обсмажте в ньому до м'якості цибулю. Потім остудіть.
5. Пропущене через м'ясорубку м'ясо змішайте з обсмаженою цибулею, сіллю і перцем.
6. У остигнула манку вбийте яйця, гарненько перемішайте.
7. З манки з яйцем мокрими руками зліпити коржик. В її центр покладіть ложку м'ясного фаршу, склейте края и сформируйте зразу.
8. Панірують манні зрази в борошні.
9. Манні зрази треба смажити в сковороді на гарячому рослинному маслі з двох сторін до золотисто-коричневої скоринки.
Подавайте манні зрази з улюбленим білим соусом, рисом, картопляним пюре або овочами.
Смачного!