Рецепт Манні зрази фото

Манні зрази
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Крупи , Манька
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Зрази
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Манні зрази, мені здається, готують тільки російськомовні люди. Колись їх подавали в дитячих садах. Манні зрази виходять дуже пишними, ніжними і неймовірно смачним. Спробуйте!

Опис приготування:

Як приготувати манні зрази?

1. Спочатку зваримо манку. Для цього в кипляче молоко додайте олію, сіль, перемішайте. Масло має розчинитися. Потім, постійно помішуючи, тонкою цівкою в кипляче молоко всипаємо манку. Варимо манку протягом 5-6 хвилин. Зварену манку залиште остигати.

2. Варене м'ясо пропустіть через м'ясорубку.

3. Цибуля чистий, наріжте невеликими кубиками.

4. У сковороді нагрійте пару столових ложок рослинного масла, обсмажте в ньому до м'якості цибулю. Потім остудіть.

5. Пропущене через м'ясорубку м'ясо змішайте з обсмаженою цибулею, сіллю і перцем.

6. У остигнула манку вбийте яйця, гарненько перемішайте.

7. З манки з яйцем мокрими руками зліпити коржик. В її центр покладіть ложку м'ясного фаршу, склейте края и сформируйте зразу.

8. Панірують манні зрази в борошні.

9. Манні зрази треба смажити в сковороді на гарячому рослинному маслі з двох сторін до золотисто-коричневої скоринки.

Подавайте манні зрази з улюбленим білим соусом, рисом, картопляним пюре або овочами.

Смачного!


  • Манна крупа - 370 грам
  • Молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Яйця - 2 штуки
  • Відварене м'ясо - 300 грам (курятина, яловичина)
  • Цибулина - 1 штука
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
Як приготувати манні зрази?

1. Спочатку зваримо манку. Для цього в кипляче молоко додайте олію, сіль, перемішайте. Масло має розчинитися. Потім, постійно помішуючи, тонкою цівкою в кипляче молоко всипаємо манку. Варимо манку протягом 5-6 хвилин. Зварену манку залиште остигати.

2. Варене м'ясо пропустіть через м'ясорубку.

3. Цибуля чистий, наріжте невеликими кубиками.

4. У сковороді нагрійте пару столових ложок рослинного масла, обсмажте в ньому до м'якості цибулю. Потім остудіть.

5. Пропущене через м'ясорубку м'ясо змішайте з обсмаженою цибулею, сіллю і перцем.

6. У остигнула манку вбийте яйця, гарненько перемішайте.

7. З манки з яйцем мокрими руками зліпити коржик. В її центр покладіть ложку м'ясного фаршу, склейте края и сформируйте зразу.

8. Панірують манні зрази в борошні.

9. Манні зрази треба смажити в сковороді на гарячому рослинному маслі з двох сторін до золотисто-коричневої скоринки.

Подавайте манні зрази з улюбленим білим соусом, рисом, картопляним пюре або овочами.

Смачного!

Схожі рецепти