Манна каша з грудочками
(покроковий рецепт з фото)
Коли моєму синові виповнилося років п'ять, довелося навчитися варити "неправильну" манну кашу з грудочками.. Шляхом багатьох експериментів я домоглася потрібного результату, і з тих пір синові варю її тільки так.
Я люблю займатися випічкою, а коли моєму синові було близько 5 років, у нього прокинулася тяга до тесту. Він відщипував і їв шматочки сирого тесту. І саме тоді він став просити манну кашу з грудочками. Довелося вчитися варити "неправильну" кашу. Потім я дізналася, що багато дітей і дорослі віддають перевагу саме такий варіант каші. Якщо і у вас є такі любителі, спробуйте зварити кашу за цим рецептом, в якому я розповім, як приготувати манну кашу з грудочками.
- Молоко - 2 склянки
- Манька - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки

Наливаємо молоко в каструльку і ставимо на вогонь.

Додаємо сіль і цукор, розмішуємо і чекаємо, коли закипить молоко.

Манку відміряє, коли молоко закипить, набираємо невеликими порціями в ложку і кидаємо в кипляче молоко. Воно не повинно сильно кипіти! Намагаємося кидати манку якомога ближче до поверхні молока. Крупа відразу ж збирається в грудочки. Можна навіть опускати ложку з манкою в молоко.

Варимо кашу хвилини 1.5-2. І перекладаємо в тарілку. Можна додати в кашу вершкове масло.

І ось бажані грудочки…..

Я додала в кашу ягоди. Син наминав за обидві щоки:)