Манна каша без молока
(покроковий рецепт з фото)
Манна каша без молока може бути смачною, якщо її урізноманітнити сухофруктами або ягодами. Готується вона за таким же принципом, як і каша на молоці, тільки з додаванням родзинок (в цьому рецепті).
Така манна каша без молока підійде не тільки для дітей, у кого непереносимість молочних продуктів, але і для дорослих. На воді вона виходить менш калорійною, якщо її готувати без добавок. Я вирішила урізноманітнити смак каші і додала вершкове масло і родзинки. За смаком можна додавати будь-які ягоди і фрукти.
- Вода - 300 мілілітрів
- Манька - 2 Ст. Ложок
- Цукор - 2 чайних ложок
- Вершкове масло - 1 чайних ложок
- Ізюм - 100 грам
- Сіль - За смаком
1. У деяких дітей алергія на молочні продукти, а манка - ситне і корисне блюдо. Замінити молоко можна звичайною водою, також можете урізноманітнити кашу родзинками, чорносливом, курагою або свіжими ягодами.
2. Ставимо каструлю або сотейник на вогонь, наливаємо воду і доводимо до кипіння. У киплячу воду додаємо дрібку солі і всипаємо потроху манку, при цьому постійно помішувати, щоб не було грудок.
3. Варимо близько 5 хвилин при постійному помішуванні.
4. В кінці варіння додаємо вершкове масло.
5. Цукор додаємо до смаку. На таку кількість води і крупи достатньо буде однієї чайної ложки цукру.
6. В самому кінці всипте родзинки. Його не обов'язково замочувати, можна просто промити, а набрякне він в гарячій каші.
Подається манна каша без молока в гарячому вигляді. Смачного!