Маковий торт з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Простий у виконанні, неймовірно насичений і дивно смачний маковий торт із заварним кремом хочу запропонувати вам на пробу. Якщо ви любите балувати себе і домашніх солоденьким, раджу!
В цей тортик можна використовувати як сухий мак, так і солодку макову начинку. Коржі виходять ніжними, а крем буквально тане в роті. Прикрасити перед подачею його можна як подрібненими горішками, так і маком, шоколадом, наприклад. Чудовий десерт до чаю!
- Яйце - 4 штуки (тісто)
- Цукор - 100 грам (тісто)
- Борошно - 120 грам (тісто)
- Макова начинка - 100 грам (тісто. Якщо немає готової, то збийте 200 д Макао 25 г блендер Цукор, потім залийте окропом (150 мл) і поваріть хвилин 3. Відіжміть в марлі, додайте ложку меду, злегка остудіть і змішайте зі спіненим виделкою яйцем. Готово! )
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (тісто)
- Молоко - 2 склянки (крем)
- Вершкове масло - 180 грам (крем)
- Жовтки - 2 штуки (крем)
- Борошно - 5 Ст. Ложок (крем)
- Цукор - 50-80 грам (крем)
- Горіхи - 100 грам (по бажанню)
1. Підготуємо всі інгредієнти для тіста і крему.
2. У глибоку миску відокремте акуратно білки.
3. Всипте звичайний і ванільний цукор. Збийте білки до пишності.
4. Жовтки окремо розітріть з маковою начинкою.
5. Влийте розтоплене вершкове масло.
6.З'єднайте білки з жовтками, акуратно всипте просіяне борошно.
7. Перемішайте до однорідності. Усе, Testo майже.
8. Вилийте його в жароміцних форму, змащену маслом і присипану борошном. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
9. Випікайте корж хвилин 45 до повної готовності.
10. Паралельно можна зайнятися кремом. У каструльці з'єднайте жовтки, цукор, борошно, молоко.
11. Поставте на вогонь і уварити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
12. Зніміть крем з вогню і додайте розм'якшене вершкове масло.
13. Збийте крем до однорідності.
14. Розріжте остиглий корж на 3 частини. Змастіть кожен корж кремом.
15. І зберіть тортик.
16. Для прикраси я буду використовувати подрібнені волоські горіхи і кешью.
17. Горішками можна присипати боки.
18. А верх торта прикрасити залишками крему, змішаними з маковою начинкою. Ось, що вийшло. Залиште тортик для просочення на 3-4 годину (найкраще на ніч).
19. Приємного чаювання!