Маковий штрудель
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 16
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Традиційне європейське ласощі, особливо на Різдво, - це штрудель. Його готують з кремом, з маком, сухофруктами, з яблуками та іншими фруктами. Сьогодні рецепт, як приготувати маковий штрудель.
Опис приготування:
Якщо хочете надати новий вид традиційного десерту, тоді обов'язково скористайтеся цим варіантом. Якщо любите родзинки, Коран, чорнослив або інші сухофрукти, сміливо кладіть їх в начинку. Тісто роблю самостійно, проте, можна купити готове.
- Молоко - За смаком(6 столових ложок для тіста, +1/3 склянки для начинки)
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 1 штука
- Курячий жовток - 2 штуки
- Масло з виноградних кісточок - 1/4 склянки
- Курячий жовток - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Мак - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки(Cedra)
- Ванільний екстракт - За смаком (кілька крапель)
1. Підігрійте молоко до 46 градусів, розведіть в ньому дріжджі, додайте масло виноградних кісточок, ¼ склянки цукру, щіпку солі, яйця і 1 жовток, гарненько перемішайте. Просійте борошно і введіть її, замісіть тісто ложкою, потім викладіть на робочу поверхню і вимішуйте 5 хвилин вручну. Перекладіть тісто в миску і залиште на 2 годину, потім обомніте його і знову залиште на 2 годину. Розділити тісто 2 частини.
2. Подрібніть мак за допомогою блендера. З'єднайте молоко, що залишилося з цукром, що залишився, додайте цедру, ваніль, вершкове масло і відправте все на вогонь, висипте подрібнений мак і варіть все до утворення густої маси (близько 5-6 хвилин). Готову начинку охолодіть перед використанням.
3. Кожну частину тіста розкачати в тонкий овальний пласт, викладіть начинку, залишаючи по 1-2 см від краю. Підверніть по 1 разу з усіх боків, а потім 2 протилежні сторони подверніте ще 1 раз.
4. Складіть один край на інший - і вийде рулет. У мисці збийте курячий жовток і змастіть їм випічку, прикрасьте насінням маку.
5. Покладіть на деко з пергаментом і випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці 15-25 хвилин до рум'яної скоринки.
6. Остудіть штрудель перед подачею на стіл, а потім наріжте шматочками і насолоджуйтеся їм.