Маковий штрудель
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне європейське ласощі, особливо на Різдво, - це штрудель. Його готують з кремом, з маком, сухофруктами, з яблуками та іншими фруктами. Сьогодні рецепт, як приготувати маковий штрудель.
Якщо хочете надати новий вид традиційного десерту, тоді обов'язково скористайтеся цим варіантом. Якщо любите родзинки, Коран, чорнослив або інші сухофрукти, сміливо кладіть їх в начинку. Тісто роблю самостійно, проте, можна купити готове.
- Молоко - За смаком(6 столових ложок для тіста, +1/3 склянки для начинки)
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 1 штука
- Курячий жовток - 2 штуки
- Масло з виноградних кісточок - 1/4 склянки
- Курячий жовток - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Мак - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки(Cedra)
- Ванільний екстракт - За смаком (кілька крапель)
1. Підігрійте молоко до 46 градусів, розведіть в ньому дріжджі, додайте масло виноградних кісточок, ¼ склянки цукру, щіпку солі, яйця і 1 жовток, гарненько перемішайте. Просійте борошно і введіть її, замісіть тісто ложкою, потім викладіть на робочу поверхню і вимішуйте 5 хвилин вручну. Перекладіть тісто в миску і залиште на 2 годину, потім обомніте його і знову залиште на 2 годину. Розділити тісто 2 частини.
2. Подрібніть мак за допомогою блендера. З'єднайте молоко, що залишилося з цукром, що залишився, додайте цедру, ваніль, вершкове масло і відправте все на вогонь, висипте подрібнений мак і варіть все до утворення густої маси (близько 5-6 хвилин). Готову начинку охолодіть перед використанням.
3. Кожну частину тіста розкачати в тонкий овальний пласт, викладіть начинку, залишаючи по 1-2 см від краю. Підверніть по 1 разу з усіх боків, а потім 2 протилежні сторони подверніте ще 1 раз.
4. Складіть один край на інший - і вийде рулет. У мисці збийте курячий жовток і змастіть їм випічку, прикрасьте насінням маку.
5. Покладіть на деко з пергаментом і випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці 15-25 хвилин до рум'яної скоринки.
6. Остудіть штрудель перед подачею на стіл, а потім наріжте шматочками і насолоджуйтеся їм.