Чорнично-маковий торт
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - дуже смачний і красивий чернично-маковий торт в домашніх умовах! Обов'язково спробуйте його зробити - це не складно, зате оригінальний смак оцінять всі!
Цей чернично-маковий торт в домашніх умовах готується просто і легко. Єдине - мак можна попередньо замочити, але мені подобається і без цього. Прикраса торта - теж на ваш смак. Я обмазую боки йогуртом і посипаю маком, а верх тортика прикрашаю найкрасивішими ягодами. Спробуйте і ви!
- Борошно - 2 склянки
- Мак - 0.5 склянки
- Молоко - 3/4 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Чорниця - 2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Шоколад - 1 штука(1 плитка для прикраси)
- Йогурт - 0.5 склянки
1. Змішаємо спочатку молоко, яйце, цукор і розпушувач.
2. Далі додамо борошно. Вимішуємо однорідне тісто, потім додамо мак і масло. Перемішуємо ретельно. В останню чергу всипаємо чорницю. Перемішуємо дуже акуратно, щоб не пошкодити ягідки.
3. Частина ягідок залишимо для прикраси. Випікаємо торт в розігрітій до 180 градусів духовці до зарум'янювання.
4. Остужаем торт. Обрізаємо по колу. Залишки торта можна подрібнити і посипати потім зверху. Шоколад розтопити і поливаємо торт зверху. Прикрашаємо ягідками. Бока я обмазую йогуртом для святкового вигляду, але це не обов'язково.