Рецепт Чорнично-маковий торт фото

Чорнично-маковий торт
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди , Мак , Чорниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

До вашої уваги - дуже смачний і красивий чернично-маковий торт в домашніх умовах! Обов'язково спробуйте його зробити - це не складно, зате оригінальний смак оцінять всі!

Опис приготування:

Цей чернично-маковий торт в домашніх умовах готується просто і легко. Єдине - мак можна попередньо замочити, але мені подобається і без цього. Прикраса торта - теж на ваш смак. Я обмазую боки йогуртом і посипаю маком, а верх тортика прикрашаю найкрасивішими ягодами. Спробуйте і ви!

  • Борошно - 2 склянки
  • Мак - 0.5 склянки
  • Молоко - 3/4 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Чорниця - 2 склянки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Шоколад - 1 штука(1 плитка для прикраси)
  • Йогурт - 0.5 склянки
чорнично-маковий торт - фото крок 1
1. Змішаємо спочатку молоко, яйце, цукор і розпушувач.
чорнично-маковий торт - фото крок 2
2. Далі додамо борошно. Вимішуємо однорідне тісто, потім додамо мак і масло. Перемішуємо ретельно. В останню чергу всипаємо чорницю. Перемішуємо дуже акуратно, щоб не пошкодити ягідки.
чорнично-маковий торт - фото крок 3
3. Частина ягідок залишимо для прикраси. Випікаємо торт в розігрітій до 180 градусів духовці до зарум'янювання.
чорнично-маковий торт - фото крок 4
4. Остужаем торт. Обрізаємо по колу. Залишки торта можна подрібнити і посипати потім зверху. Шоколад розтопити і поливаємо торт зверху. Прикрашаємо ягідками. Бока я обмазую йогуртом для святкового вигляду, але це не обов'язково.

Схожі рецепти