Рецепт Маковий кекс фото

Маковий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Фрукти, Яйця, Апельсин, Мак
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Кекси

Якщо ви любите пекти кекси, то спробуйте спекти апельсиновий маковий кекс, а я розповім, як приготувати цю просту, але дуже смачну і ефектну випічку. Впевнена, ваші домашні та гості будуть захоплені поєднанням смаків маку і апельсина.

Ви можете ще більше збагатити цей кекс, полив сиропом, приготованим з 2-х чайних ложок цукру і 4-х столових ложок апельсинового джему, розчинених у невеликій кількості води. Сироп потрібно прокип'ятити до загусання протягом 3-4 хвилин.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Мак - 50 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Апельсин - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
1
З апельсина зніміть цедру і подрібніть її. Вичавіть апельсиновий сік і процідіть його.
2
Мартенс відділи Желтков. Білки збийте з дрібкою солі до середніх піків.
3
У миску покладіть вершкове масло, нарізане шматочками, цукор і добре розітріть.
4
Додайте жовтки яєць, молоко, насіння маку, сік і цедру апельсина. Перемішайте суміш, поки вона не стане однорідною і гладкою.
5
Всипте просіяне борошно, додайте розпушувач і знову перемішайте.
6
Введіть збиті білки і перемішайте рухами знизу-вгору.
7
Форму для випічки діаметром 22 см покрийте папером для випічки і вилийте тісто.
8
Випікайте кекс в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах протягом 50-ти хвилин.
9
Готовий маковий кекс остудіть на решітці на столі, а потім посипте зверху апельсиновою цедрою.

Схожі рецепти