Рецепт Маковий кекс фото

Маковий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Фрукти , Яйця , Апельсин , Мак
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви любите пекти кекси, то спробуйте спекти апельсиновий маковий кекс, а я розповім, як приготувати цю просту, але дуже смачну і ефектну випічку. Впевнена, ваші домашні та гості будуть захоплені поєднанням смаків маку і апельсина.

Опис приготування:

Ви можете ще більше збагатити цей кекс, полив сиропом, приготованим з 2-х чайних ложок цукру і 4-х столових ложок апельсинового джему, розчинених у невеликій кількості води. Сироп потрібно прокип'ятити до загусання протягом 3-4 хвилин.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Мак - 50 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Апельсин - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
1
З апельсина зніміть цедру і подрібніть її. Вичавіть апельсиновий сік і процідіть його.
2
Мартенс відділи Желтков. Білки збийте з дрібкою солі до середніх піків.
3
У миску покладіть вершкове масло, нарізане шматочками, цукор і добре розітріть.
4
Додайте жовтки яєць, молоко, насіння маку, сік і цедру апельсина. Перемішайте суміш, поки вона не стане однорідною і гладкою.
5
Всипте просіяне борошно, додайте розпушувач і знову перемішайте.
6
Введіть збиті білки і перемішайте рухами знизу-вгору.
7
Форму для випічки діаметром 22 см покрийте папером для випічки і вилийте тісто.
8
Випікайте кекс в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах протягом 50-ти хвилин.
9
Готовий маковий кекс остудіть на решітці на столі, а потім посипте зверху апельсиновою цедрою.

Схожі рецепти