Маковий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите пекти кекси, то спробуйте спекти апельсиновий маковий кекс, а я розповім, як приготувати цю просту, але дуже смачну і ефектну випічку. Впевнена, ваші домашні та гості будуть захоплені поєднанням смаків маку і апельсина.
Ви можете ще більше збагатити цей кекс, полив сиропом, приготованим з 2-х чайних ложок цукру і 4-х столових ложок апельсинового джему, розчинених у невеликій кількості води. Сироп потрібно прокип'ятити до загусання протягом 3-4 хвилин.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 180 грам
- Мак - 50 грам
- Яйця - 3 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1
З апельсина зніміть цедру і подрібніть її. Вичавіть апельсиновий сік і процідіть його.
2
Мартенс відділи Желтков. Білки збийте з дрібкою солі до середніх піків.
3
У миску покладіть вершкове масло, нарізане шматочками, цукор і добре розітріть.
4
Додайте жовтки яєць, молоко, насіння маку, сік і цедру апельсина. Перемішайте суміш, поки вона не стане однорідною і гладкою.
5
Всипте просіяне борошно, додайте розпушувач і знову перемішайте.
6
Введіть збиті білки і перемішайте рухами знизу-вгору.
7
Форму для випічки діаметром 22 см покрийте папером для випічки і вилийте тісто.
8
Випікайте кекс в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах протягом 50-ти хвилин.
9
Готовий маковий кекс остудіть на решітці на столі, а потім посипте зверху апельсиновою цедрою.