Рецепт Маковий паску фото

Маковий паску
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Мак, Молоко
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Пироги

Якщо традиційні цукати і сухофрукти в якості добавки в тісто злегка набридли, обов'язково спробуйте повторити цей класний варіант, як приготувати маковий паску. Виходить дуже смачно!

В даному випадку кількість інгредієнтів вказана на невелику порцію, 1-2 паски вийде. Але ви сміливо можете взяти подвійну або потрійну норму. Обов'язково рекомендую додати цедру лимона, вона надає не тільки аромат, але і смак. Вимішувати тісто можете не тільки руками, але і в хлібопічці, наприклад, або за допомогою кухонного машини.

  • Молоко - 1.5 склянки
  • Борошно - 3 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
  • Мак - 1/2 склянки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
маковий паску - фото крок 1
1. У невеликій мисці з'єднайте дріжджі, пару ложок цукру і борошна. Перемішайте і залийте невеликою кількістю теплого молока. Залиште хвилин на 10.
маковий паску - фото крок 2
2. Тим часом з'єднайте яйця, цукор, що залишився, сметану, ванільний екстракт і збийте до однорідності. Додайте в опару і туди ж всипте просіяне борошно. Всипте в тісто мак і цедру лимона.
маковий паску - фото крок 3
3. Додайте вершкове масло, ретельно вимішайте до однорідності.
маковий паску - фото крок 4
4. Накрийте тісто рушником або плівкою і залиште в теплому місці. Коли воно підійде, добре обомніте і дайте підійти ще разок.
маковий паску - фото крок 5
5. Розкладіть тісто в формочки для випічки. Дайте підійти йому хвилин 20 в формочках, після чого відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
маковий паску - фото крок 6
6. Час випічки залежить від розмірів вашої форми. Слідкуйте, щоб верх підрум'яниться, а зубочистка або сірник виходили сухими. Готову паску остудіть і за бажанням прикрасьте глазур'ю.

Схожі рецепти