Рецепт Маковий бісквіт фото

Маковий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Яйця, Мак
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Бісквіт

Цей бісквіт мені подобається своїм оригінальним видом і збалансованої солодкістю. З нього можна приготувати смачний торт або подати як самостійний десерт. Беріть на замітку рецепт!

Маковий бісквіт виходить дуже смачний і м'який, а приготувати його простіше простого. Чи впорається навіть початківець кулінар. У покроковому рецепті розповім технологію приготування.

  • Яйця - 5 штук(1 категорія)
  • Борошно - 160 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Мак - 50 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (або сода, без гірки, якщо ви впевнені в правильності збитих яєць, можна не додавати)
  • Молоко - 30 грам (будь-якої жирності)
  • Масло рослинне - 30 грам (без запаху)
маковий бісквіт - фото крок 1
Всі продукти необхідні для приготування бісквіта повинні бути кімнатної температури. Перед безпосереднім початком приготування тіста необхідно розігріти духовку до 180 градусів.
маковий бісквіт - фото крок 2
Борошно просійте разом з розпушувачем або содою, додайте мак.
маковий бісквіт - фото крок 3
Яйця розділіть на білок і жовток.
маковий бісквіт - фото крок 4
Візьміть білок.
маковий бісквіт - фото крок 5
У білок додайте половину норми від цукру, збийте в міцну піну.
маковий бісквіт - фото крок 6
У жовток додайте решту цукру і збийте в піну.
маковий бісквіт - фото крок 7
Так повинні виглядати збиті білки з цукром.
маковий бісквіт - фото крок 8
Так повинні виглядати збиті жовтки з цукром.
маковий бісквіт - фото крок 9
З'єднуємо збиту білкову та жовткову масу.
маковий бісквіт - фото крок 10
Акуратно перемішуємо масу силіконової або дерев'яною лопаткою, щоб маса не опало.
маковий бісквіт - фото крок 11
У яєчну масу додаємо частинами сухі інгредієнти і акуратно перемішуємо.
маковий бісквіт - фото крок 12
Після додавання сухих інгредієнтів маса повинна залишатися пишної.
маковий бісквіт - фото крок 13
У сотейнику або каструлі прогрійте молоко і додайте до нього рослинне масло.
маковий бісквіт - фото крок 14
У молочно-масляний суміш додайте кілька ложок замішаного тіста.
маковий бісквіт - фото крок 15
Перемішайте до однорідності.
маковий бісквіт - фото крок 16
Додайте цю масу до бісквітного тесту і акуратно вимішайте.
маковий бісквіт - фото крок 17
Готове тісто перелийте в форму для випікання діаметром не більше 22 см. В діаметрі.
маковий бісквіт - фото крок 18
Тісто випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці до сухої шпажки. Із шматка бісквіта вона повинна залишатися сухою.
маковий бісквіт - фото крок 19
Бісквіт виходить високим і досить легким.
маковий бісквіт - фото крок 20
Бісквіт повинен повністю охолонути. Його можна прибрати на ніч у холодильник обернувши харчовою плівкою.
маковий бісквіт - фото крок 21
Бісквіт готовий. Його можна розрізати на необхідну кількість коржів і прошарками кремом. Вийде дуже смачний торт. Або подати як самостійну випічку. Приємного чаювання!

Схожі рецепти