Маковий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Цей бісквіт мені подобається своїм оригінальним видом і збалансованої солодкістю. З нього можна приготувати смачний торт або подати як самостійний десерт. Беріть на замітку рецепт!
Маковий бісквіт виходить дуже смачний і м'який, а приготувати його простіше простого. Чи впорається навіть початківець кулінар. У покроковому рецепті розповім технологію приготування.
- Яйця - 5 штук(1 категорія)
- Борошно - 160 грам
- Цукор - 150 грам
- Мак - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (або сода, без гірки, якщо ви впевнені в правильності збитих яєць, можна не додавати)
- Молоко - 30 грам (будь-якої жирності)
- Масло рослинне - 30 грам (без запаху)
Всі продукти необхідні для приготування бісквіта повинні бути кімнатної температури. Перед безпосереднім початком приготування тіста необхідно розігріти духовку до 180 градусів.
Борошно просійте разом з розпушувачем або содою, додайте мак.
Яйця розділіть на білок і жовток.
Візьміть білок.
У білок додайте половину норми від цукру, збийте в міцну піну.
У жовток додайте решту цукру і збийте в піну.
Так повинні виглядати збиті білки з цукром.
Так повинні виглядати збиті жовтки з цукром.
З'єднуємо збиту білкову та жовткову масу.
Акуратно перемішуємо масу силіконової або дерев'яною лопаткою, щоб маса не опало.
У яєчну масу додаємо частинами сухі інгредієнти і акуратно перемішуємо.
Після додавання сухих інгредієнтів маса повинна залишатися пишної.
У сотейнику або каструлі прогрійте молоко і додайте до нього рослинне масло.
У молочно-масляний суміш додайте кілька ложок замішаного тіста.
Перемішайте до однорідності.
Додайте цю масу до бісквітного тесту і акуратно вимішайте.
Готове тісто перелийте в форму для випікання діаметром не більше 22 см. В діаметрі.
Тісто випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці до сухої шпажки. Із шматка бісквіта вона повинна залишатися сухою.
Бісквіт виходить високим і досить легким.
Бісквіт повинен повністю охолонути. Його можна прибрати на ніч у холодильник обернувши харчовою плівкою.
Бісквіт готовий. Його можна розрізати на необхідну кількість коржів і прошарками кремом. Вийде дуже смачний торт. Або подати як самостійну випічку. Приємного чаювання!