Мафіни з шматочками шоколаду
(покроковий рецепт з фото)
Мафіни з шматочками шоколаду сподобаються всім ласунам без винятку. Якщо подати їх гарячими, то шматочки шоколаду в них будуть рідкими. Холодні маффіни з твердим шоколадом також дуже смачні.
Якщо вам цікаво дізнатися про те, як приготувати маффіни з шматочками шоколаду, то уважно прочитайте цей рецепт. Після приготування ви можете прикрасити маффіни листочками м'яти або ягодами, полити топінгом, згущеним молоком або рідким шоколадом. Подавайте маффіни з чаєм, молоком або кавою.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Чорнослив - 150 грам
- Шоколад молочний - 100 грам
- Ванілін - 2 грами
У велику миску викладіть нарізану дрібними шматочки чорнослив. Також його дуже зручно різати за допомогою кулінарних ножиць. Темний або молочний шоколад за допомогою гострого ножа нарубати і викладіть до чорносливу.
Тепер приготуйте тісто. У миску з високими бортиками вбийте сирі курячі яйця, збийте їх міксером разом з цукровим піском і ваніліном. Вершкове масло розтопіть на водяній бані, влийте до збитих яєць і перемішайте.
Потроху додавайте в масу просіяне борошно, замісіть однорідне рідке тісто. Додайте до нього нарізаний шоколад і чорнослив. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Візьміть будь-які зручні формочки для маффінів або кексів. Якщо вони силіконові, то їх не треба додатково змащувати маслом. Викладіть підготовлене тісто в формочки.
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Потім поставте в неї формочки з мафінів. Випікайте блюдо сорок хвилин до повної готовності.