Рецепт Молочний пиріг з шматочками шоколаду фото

Молочний пиріг з шматочками шоколаду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Згущене молоко
Низькокалорійні
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Цей пиріг, приготований з згущеного молока без додавання масла, виходить дивно повітряним і пористим. Він радує простотою приготування і яскравим молочно-шоколадним смаком. Спробуйте спекти!

У такий пиріг можна вносити не тільки різні види шоколаду, але і подрібнені горіхи, мак, родзинки або інші добавки, що дозволить отримувати нові смакові поєднання.

  • Молоко згущене - 350 грам
  • Яйця курячі - 4 штуки
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Розпушувач - 10 грам
  • Шоколад - 90-100 грам
молочний пиріг з шматочками шоколаду - фото крок 1
Підготуйте зазначені продукти. Шоколад може бути як гірким, так і молочним. Вибирайте відповідно до своїх смакових уподобань.
молочний пиріг з шматочками шоколаду - фото крок 2
Яйця злегка збийте виделкою до однорідності, влийте згущене молоко і змішайте інгредієнти ложкою.
молочний пиріг з шматочками шоколаду - фото крок 3
Шоколад (в даному випадку темний з додаванням кави) поріжте ножем на невеликі шматочки. Борошно і розпушувач змішайте і помістіть в сито.
молочний пиріг з шматочками шоколаду - фото крок 4
Просійте суміш з борошна і розпушувача в молочно-яєчну масу. Ретельно розмішайте тісто ложкою до однорідного стану.
молочний пиріг з шматочками шоколаду - фото крок 5
Додайте в тісто шматочки шоколаду і знову добре розмішайте.
молочний пиріг з шматочками шоколаду - фото крок 6
Викладіть тісто в ємність для випікання. В цьому випадку відмінно підійде силіконова форма з отвором в центрі. При використанні металевої форми необхідно змастити її маслом і злегка присипати борошном.
молочний пиріг з шматочками шоколаду - фото крок 7
Випікайте молочний пиріг з шматочками шоколаду при температурі 170-180 градусів протягом 40-45 хвилин.
молочний пиріг з шматочками шоколаду - фото крок 8
У процесі випікання пиріг добре піднімається і набуває пористу структуру, що видно в розрізі.

Схожі рецепти