Молочний пиріг з шматочками шоколаду
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг, приготований з згущеного молока без додавання масла, виходить дивно повітряним і пористим. Він радує простотою приготування і яскравим молочно-шоколадним смаком. Спробуйте спекти!
У такий пиріг можна вносити не тільки різні види шоколаду, але і подрібнені горіхи, мак, родзинки або інші добавки, що дозволить отримувати нові смакові поєднання.
- Молоко згущене - 350 грам
- Яйця курячі - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Шоколад - 90-100 грам
Підготуйте зазначені продукти. Шоколад може бути як гірким, так і молочним. Вибирайте відповідно до своїх смакових уподобань.
Яйця злегка збийте виделкою до однорідності, влийте згущене молоко і змішайте інгредієнти ложкою.
Шоколад (в даному випадку темний з додаванням кави) поріжте ножем на невеликі шматочки. Борошно і розпушувач змішайте і помістіть в сито.
Просійте суміш з борошна і розпушувача в молочно-яєчну масу. Ретельно розмішайте тісто ложкою до однорідного стану.
Додайте в тісто шматочки шоколаду і знову добре розмішайте.
Викладіть тісто в ємність для випікання. В цьому випадку відмінно підійде силіконова форма з отвором в центрі. При використанні металевої форми необхідно змастити її маслом і злегка присипати борошном.
Випікайте молочний пиріг з шматочками шоколаду при температурі 170-180 градусів протягом 40-45 хвилин.
У процесі випікання пиріг добре піднімається і набуває пористу структуру, що видно в розрізі.