Мафіни з грейпфрутом
(покроковий рецепт з фото)
Грейпфрут не так часто використовують для випічки, у нього характерний терпкувато-гіркуватий присмак, що сподобається не всім. Поділюся з вами рецептом, як приготувати маффіни з грейпфрутом.
Якщо раніше ви тільки їли грейпфрут на сніданок, для тих, хто стежить за фігурою або здоров'ям, то зараз можете використовувати для випічки. Додайте в тісто сік і цедру, а потім зробіть цукрову крихту з цедрою і посипте нею ще сиру випічку. В результаті виходять ароматні, з легким присмаком цитрусових, мафіни.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Бавовна (нежирний кефір) - 3/4 склянки
- Цедра грейпфрута - 3 Ст. Ложки
- Сік грейпфрута - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Вимийте грейпфрут, натріть цедру і вичавіть сік.
2. У миску викладіть вершкове масло і 1 склянка цукру, збийте його віночком.
3. Відокремте жовтки від білків, викладіть до маслу тільки жовтки.
4. Додайте сік і 1, 5 столові ложки цедри грейпфрута, а також ванільний екстракт.
5. В окремій мисці змішайте борошно з сіллю, розпушувачем, содою.
6. Кількома порціями введіть борошняну суміш до рідких інгредієнтів, гарненько перемішуючи.
7. Білки збийте до утворення пухнастої маси.
8. Викладіть збиті білки в миску до тесту.
9. Перемішайте тісто лопаткою або ложкою.
10. В окремій мисці змішайте цукор, що залишився і 1, 5 столові ложки цедри.
11. Змастіть форми для випічки і викладіть в них тісто.
12. Зверху кожного маффіни додайте цукор з цедрою.
13. Запікайте при 180 градусах близько 20-25 хвилин. Готову випічку дістаньте і поставте на решітку, залиште на 5 хвилин.
14. Акуратно видаліть маффіни з форми і залиште їх до повного охолодження. Смачного!