Мафіни сирні
(покроковий рецепт з фото)
Маффіни бувають шоколадними та вершковими, з різними начинками, з легкої лимонної кислинкою або грушевої солодкістю, але я також печу менш традиційні смачні гострі сирні маффіни з цибулею і перцем.
Ми всі звикли, що маффіни - це солодкі кекси з фруктовою, ягідної або шоколадною начинкою. Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати солоні і гострі сирні маффіни з цибулею, гірчицею і кайенский перцем. Основний смак будуть давати сир і цибулю, а спеції наповнюватимуть нашу випічку цікавими гострими нотками і гіркуватістю. Борошно пропоную взяти змішану і додати насіння льону, так вийде більш здорова їжа, але в цілому можна взяти просто звичайне борошно.
- Борошно - 100 грам
- Сир - 200 грам
- Молоко - 90 мілілітрів
- Гречана мука - 50 грам
- Насіння льону - 1 Чайна ложка (або насіння Чіа)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Суха гірчиця - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Каєнський перець - 1 щіпка (або червоний мелений)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Червона цибуля - 1 штука (візьміть невелику цибулину)
1
Молоко злегка підігрійте, додайте в нього лляні насіння, щоб вони трохи постояли.
2
В окремому посуді збийте яйце в гарну піну, додайте сир, добре перемішайте, додайте замочені насіння льону з молоком.
3
Просійте борошно, додайте розпушувач, каєнський перець, сіль і гірчицю. Добре все змішайте.
4
З'єднайте рідкі і сухі інгредієнти і акуратно розмішайте все разом. Розлийте тісто по формах і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 25 хвилин.