М'ятний напій
(покроковий рецепт з фото)
У вас теж так жарко? Найкращий спосіб охолоне при спеці - м'ятний напій з медом на основі лимона і м'яти. А як приготувати м'ятний напій, я вам зараз розповім і розкрию декілька секретів.
У жарких країнах протягом багатьох століть відомо, що м'ята дуже специфічно діє в спеку. Як не дивно, напій повинен бути гарячим, тому що холодний м'ятний напій не охолодить, а зовсім навпаки. А якщо пити м'ятний настій гарячим, тіло всередині остигає. Таким чином, араби п'ють чай окропом, незважаючи на спеку на вулиці. Це все трохи дивно, але ефективно!
- Вода - 1 літр
- М'ята - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
1
М'яту і лимон ретельно вимийте. У гарячу воду киньте цедру лимона, м'яту і цукор. Закип'ятіть суміш і зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть 15 хвилин на мінімальному вогні і не дозволяйте напою закипіти.
2
Потім м'ятний напій процідіть через марлю або сито і дайте трохи охолонути. У теплий напій додайте мед і сік лимона. У спекотну пору подавайте напій теплим.