М'ятний лікер
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний напій, який ви можете використовувати як компонент коктейлів, різних напоїв, добавок в крем або як просочення для тортів. Або ж ви можете пригостити своїх гостей чистим напоєм.
Хочу поділитися рецептом, як приготувати м'ятний лікер. Свіжий аромат і смак що бадьорить навівають мені асоціації з абсентом. Тільки ось в результаті вживання не буде таких жалюгідних наслідків. Фортеця такого лікеру становить 20-22 ступеня. Але, як і будь-який алкогольний напій, варто застосовувати його помірно.
- М'ята - 2, 5 склянки (листочки)
- Цукор - 100 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Горілка - 500 мілілітрів
1
Листя м'яти промийте та висушіть.
2
Викладіть м'яту в банку і залийте горілкою. Наполягайте 2 тижні в темному місці.
3
Для приготування сиропу розведіть цукор у воді і доведіть до кипіння. Остудіть.
4
Процідіть настояну горілку і змішайте з цукровим сиропом.
5
Розлийте в пляшки і щільно закрийте пробкою. Зберігайте в темному місці.