М'ясо з ананасами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Приготувати м'ясо з ананасами в духовці може кожна господиня, зробити це можна за одну годину. Ананаси прекрасно поєднуються зі свининою і сиром. Саме таке блюдо ми і будемо готувати на цей раз.
Опис приготування:
Якщо ви хочете побалувати кохану людину або своїх домашніх смачним і соковитим м'ясом, то приготуйте свинину з сиром і ананасами. Таке м'ясо з ананасами виходить ніжним, соковитим і неймовірно ароматним. Ананаси можна брати свіжі, але я віддаю перевагу консервовані, вони краще просочують м'ясо, роблячи його більш соковитим.
- Свинина м'якоть - 500 грам (або шия)
- Ананаси консервовані - 200 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Для приготування свинини з ананасами і сиром нам знадобиться пісна частина м'яса, але можна брати і шию (вона соковитіше). Корейка або відбивна ідеально підійдуть для запікання свинини з ананасами. Беремо м'ясо, робимо в ньому надрізи товщиною не більше сантиметра.
2. Найсмачніше, якщо ананас брати консервований (він більш соковитий і відмінно просочує м'ясо соком), але і свіжий фрукт також підійде. Розрізаємо кільця ананаса на дві частини (навпіл), нарізаємо прямокутними шматочками твердий сир ("Російський" або"Голландський" ).
3. Солимо і приправляємо м'ясо за смаком, а між надрізами вставляємо сир і ананаси.
4. Я зазвичай загортаю м'ясо у фольгу, для а 10 хвилин до готовності розгортаю її, щоб утворилася рум'яна кірочка. Запікається свинина близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Ось така гарна, смачна і ароматна виходить наша свинина з ананасами. М'ясо може бути і будь-яким іншим, але враховуйте ступінь прожарювання і м'якість того чи іншого виду м'яса. Наприклад, яловичина не зовсім підійде для запікання, оскільки не поєднується ананасами і виходить жорсткою, а ось куряче філе або індичка також можна готувати за цим рецептом.