Рецепт М'ясний рулет з капустою і яйцем фото

М'ясний рулет з капустою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Яйця
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Рулети
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Капуста і м'ясо відмінно поєднуються в різних стравах. Давайте ж приготуємо дивовижно смачний м'ясний рулет з начинкою з капусти. Його можна подавати до столу гарячим, а холодним - в якості закуски.

Опис приготування:

М'ясні рулети відмінне блюдо, адже його можна подавати до столу гарячим з будь-яким гарніром, або холодним як закуску. У начинку для рулету можна додасть що завгодно і в будь-яких пропорціях. Я ж пропоную вам приготувати рулет з капустою і яйцями. Ця начинка виходить соковитою і поєднання капусти і м'яса я вважаю найсмачнішим. А як приготувати м'ясний рулет з капустою і яйцем, я зараз розповім і покажу вам.

  • М'ясо - 600-700 грам (яловичина + свинина)
  • Яйце - 3-4 штук(1 в фарш, 2-3 зварити для начинки)
  • Капуста свіжа - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Спеції для фаршу - 1 Чайна ложка (або ваші улюблені)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 3 щіпки
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 1
Для рулету беремо яловичину і свинину в рівних частках. Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками, додаємо до нього сметану, 3/4 чайних ложки солі, пару пучок перцю і спеції для фаршу.
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 2
Перемішуємо і ставимо в холодильник не менше ніж на 2 годину.
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 3
М'ясо промаринувалося, пропустимо його через м'ясорубку. Готовий фарш ретельно отоб'ем.
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 4
Очистимо цибулю і моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або четвертинками.
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 5
Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі на сковороді хвилин 8, потім додамо нашатковану капусту, сіль і перець, обсмажуємо хвилин 10. Не забуваємо перемішувати!
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 6
Варені яйця очищаємо і натираємо на крупній тертці або нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо яйця в остигнула капусту, перемішуємо.
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 7
Фарш ділимо на дві частини. Застеляємо стіл харчовою плівкою, на яку потім викладаємо частину фаршу, формуємо прямокутний пласт. Викладаємо на нього половину начинки.
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 8
І за допомогою плівки звертаємо рулет, акуратно закладаючи шви і краю. Точно також чинимо і з рештою фаршем і начинкою.
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 9
Деко злегка змазати олією (можна також підстелити папір для випічки), викладемо на нього рулети. Змащуємо верх кожного майонезом, можна посипати спеціями.
м'ясний рулет з капустою і яйцем - фото крок 10
Запікаємо рулети в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 35, потім накриваємо фольгою і готуємо ще хвилин 10-12.

Схожі рецепти