М'ясний рулет з капустою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Капуста і м'ясо відмінно поєднуються в різних стравах. Давайте ж приготуємо дивовижно смачний м'ясний рулет з начинкою з капусти. Його можна подавати до столу гарячим, а холодним - в якості закуски.
М'ясні рулети відмінне блюдо, адже його можна подавати до столу гарячим з будь-яким гарніром, або холодним як закуску. У начинку для рулету можна додасть що завгодно і в будь-яких пропорціях. Я ж пропоную вам приготувати рулет з капустою і яйцями. Ця начинка виходить соковитою і поєднання капусти і м'яса я вважаю найсмачнішим. А як приготувати м'ясний рулет з капустою і яйцем, я зараз розповім і покажу вам.
- М'ясо - 600-700 грам (яловичина + свинина)
- Яйце - 3-4 штук(1 в фарш, 2-3 зварити для начинки)
- Капуста свіжа - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Спеції для фаршу - 1 Чайна ложка (або ваші улюблені)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
Для рулету беремо яловичину і свинину в рівних частках. Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками, додаємо до нього сметану, 3/4 чайних ложки солі, пару пучок перцю і спеції для фаршу.
Перемішуємо і ставимо в холодильник не менше ніж на 2 годину.
М'ясо промаринувалося, пропустимо його через м'ясорубку. Готовий фарш ретельно отоб'ем.
Очистимо цибулю і моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або четвертинками.
Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі на сковороді хвилин 8, потім додамо нашатковану капусту, сіль і перець, обсмажуємо хвилин 10. Не забуваємо перемішувати!
Варені яйця очищаємо і натираємо на крупній тертці або нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо яйця в остигнула капусту, перемішуємо.
Фарш ділимо на дві частини. Застеляємо стіл харчовою плівкою, на яку потім викладаємо частину фаршу, формуємо прямокутний пласт. Викладаємо на нього половину начинки.
І за допомогою плівки звертаємо рулет, акуратно закладаючи шви і краю. Точно також чинимо і з рештою фаршем і начинкою.
Деко злегка змазати олією (можна також підстелити папір для випічки), викладемо на нього рулети. Змащуємо верх кожного майонезом, можна посипати спеціями.
Запікаємо рулети в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 35, потім накриваємо фольгою і готуємо ще хвилин 10-12.