М'ясна запіканка в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Мікрохвильовку не люблю, але іноді нею користуюся. Вона виручає при розігріві блюд, але готую в ній рідко. Ця запіканка смачна, годиться і для мікрохвильовки, і для духовки. Готується швидко.
В мікрохвильовку потрібно відправляти вже все напівготове - фарш обсмажений, Картопля відварна. Викладіть інгредієнти шарами в форму, зверху - шар з тертого сиру.
- Картопля відварна в мундирі - 6 штук
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сир твердий - 100 грам
Ріпчасту цибулю нарізати кубиком дрібно.
Моркву натріть на тертці.
Підготуйте фарш. Можна взяти домашній або магазинний.
Ріпчасту цибулю обсмажити на олії.
Додайте моркву. Обсмажте все разом.
Додайте сирий фарш. Влийте трохи води - 0, 5 склянки. Швидко перемішайте, розбивши грудочки. Гасіть до уварювання води.
Картопля відварна очистити. Нарізати кільцями. Чи не занадто важливо теплу картоплю чи ні. Єдине - гарячий картопля кришиться.
Форму для запікання або каструльку з огнепрочного скла змастити маслом. Викласти шар картоплі.
М'ясну зажарку поперчіть і посоліть. Викладіть м'ясну зажарку на картоплю.
Картоплею накрийте м'ясної шар.
Влийте 200 мл вершків (15 %). Натріть на тертці твердий сир. Викладіть зверху.
Приправити сіллю і poperčite. Поставте в мікрохвильовку в режимі "гриль" з 15 хвилин. Подайте до столу гарячим.