Листковий торт з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Це по-справжньому літній і яскравий рецепт десерту! Я розповім, як приготувати листковий торт з ягодами. Це випічка з категорії "швидких тортів" . Готується за короткий термін, а смак і вигляд приголомшливі!
Для приготування цього тортика я використовувала свіжі ягоди. Якщо ягід немає в наявності, можна замінити їх фруктами. Взимку, наприклад, я готую подібні торти з бананами і ананасами. І все-таки у ягід є свій шарм, тому саме в такому виконанні десерт особливо смачний!
- Тісто листкове - 500 грам
- Сир - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Желатин - 10 грам
- Ягоди - 300 грам
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Вода - 50 мілілітрів
Листкове тісто дістаємо з морозилки заздалегідь, щоб воно розморозити в природних умовах, при кімнатній температурі. Потім на стіл присипаємо трохи борошна, викладаємо на неї тісто. Ріжемо його пластами пропорційними. Після чого пласти розгортаємо качалкою. Тісто має розтягнутися в 2 рази.
Випікаємо коржі в духовці при температурі 180 градусів (приблизно по 10 минут на коржик). Тим часом замочуємо желатин в холодній воді. Сир з цукром збиваємо, додаємо ванільний цукор. Желатин нагріваємо, щоб він розчинився (але не кип'ятимо! ). Остиглий желатин змішуємо з сирною масою. Коржі розрізаємо на дві частини. Перший корж викладаємо на дно формочки, застеленій харчовою плівкою.
На перший корж викладаємо рівним шаром частину сирної маси. Потім - ягоди. І так далі, поки начинка не закінчиться. Один корж залишаємо для посипання.
Верхній шар тіста промазуємо залишками сирної маси. З тесту робимо крихту (руками або в блендері), прикрашаємо нею торт. Такий тортик має настоятися мінімум годин 8. Смачного!