Листкове тісто з сиром
(покроковий рецепт з фото)
У ресторанах, кафе і піцерії часто можна зустріти палички з листкового тіста. Розповім, як приготувати листкове тісто з сиром, з якого виходять дуже смачні закуски для перекусу або перших страв.
Всякий раз відвідуючи різні заклади, замовляю собі такі палички. А чому не зробити їх самостійно в домашніх умовах, тим більше, що це простіше, ніж може здатися. Сир використовую різних сортів, так набагато смачніше і цікавіше. Листкове тісто можна зробити самостійно, проте часу, як завжди, не вистачає, тому купив вже готове.
- Листкове тісто - 2 штуки
- Твердий сир (суміш) - 1, 5 склянки

1. Викладаю листи листкового тіста для розморожування. Використовую кілька сортів твердого сиру (пармезан, чеддер, пекорино). Подрібнюю весь сир на дрібній тертці.

2. Перемішую сир і невеликою кількістю посипаю стільницю.

3. Викладаю пласт листкового тіста і посипаю його сирної сім'ю.

4. Качалкою розкочують тонкий шар тіста.

5. Повертаю тісто навпіл.

6. Знову посипаю сирної сумішшю і за допомогою качалки тонко розкочують тісто.

7. Нарізаю тісто смужками близько 2 см шириною.

8. Деко застеляють пергаментом і перекладаю смужки з тіста, скручую кожну кілька разів, в результаті виходять ось такі смуги. Відправляю деко мінімум на 10 хвилин в холодильник.

9. Випікаю листкове тісто з сиром в розігрітому до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.