Рецепт Листкове тісто бездріжджове на сковороді фото

Листкове тісто бездріжджове на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Листкове тісто
На обід , На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Обожнюю випічку з листкового тіста, мені подобається його текстура, а в якості начинки можна використовувати будь-які продукти. Розповім, як приготувати листкове тісто бездріжджове на сковороді.

Опис приготування:

Зазвичай випічку з листкового тіста готую в духовці, але тут вирішив поекспериментувати і зробити пиріжки на сковороді. Вони виходять такими ж смачними і золотистими, як і в духовці. Начинку зробив з сиру і меленого перцю. Такі пиріжки добре підходять для перекусу замість бутербродів.

  • Бездріжджове листкове тісто - 0, 5 кілограма
  • Сир - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль і червоний мелений перець - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
листкове тісто бездріжджове на сковороді - фото крок 1
1. Сир перекладаю в миску і розминають, додаю до нього одне куряче яйце.
листкове тісто бездріжджове на сковороді - фото крок 2
2. Ретельно перемішую масу до однорідної консистенції.
листкове тісто бездріжджове на сковороді - фото крок 3
3. Щедро додаю солі і червоного меленого перцю, ще раз перемішую і відставляю поки в сторону.
листкове тісто бездріжджове на сковороді - фото крок 4
4. Листкове тісто дістаю з упаковки, розморожувати протягом 40 хвилин і викладаю на стіл, розрізаю на квадратики.
листкове тісто бездріжджове на сковороді - фото крок 5
5. Кожен квадратик розминаю в руках, потім по центру викладаю раніше приготовлену начинку і защипують, виделкою наколюють пиріжки по всій поверхні, щоб в процесі смаження вони не сильно роздувалися.
листкове тісто бездріжджове на сковороді - фото крок 6
6. Сковороду ставлю на вогонь, вливаю соняшникову олію і розігріваю. Викладаю тісто на розігріту поверхню і обсмажую його з двох сторін до рум'яної скоринки.
листкове тісто бездріжджове на сковороді - фото крок 7
7. Готові пиріжки виходять м'якими, не такими листковим як в духовці, але дуже смачними.

Схожі рецепти