Листкове тісто бездріжджове на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю випічку з листкового тіста, мені подобається його текстура, а в якості начинки можна використовувати будь-які продукти. Розповім, як приготувати листкове тісто бездріжджове на сковороді.
Зазвичай випічку з листкового тіста готую в духовці, але тут вирішив поекспериментувати і зробити пиріжки на сковороді. Вони виходять такими ж смачними і золотистими, як і в духовці. Начинку зробив з сиру і меленого перцю. Такі пиріжки добре підходять для перекусу замість бутербродів.
- Бездріжджове листкове тісто - 0, 5 кілограма
- Сир - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль і червоний мелений перець - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Сир перекладаю в миску і розминають, додаю до нього одне куряче яйце.
2. Ретельно перемішую масу до однорідної консистенції.
3. Щедро додаю солі і червоного меленого перцю, ще раз перемішую і відставляю поки в сторону.
4. Листкове тісто дістаю з упаковки, розморожувати протягом 40 хвилин і викладаю на стіл, розрізаю на квадратики.
5. Кожен квадратик розминаю в руках, потім по центру викладаю раніше приготовлену начинку і защипують, виделкою наколюють пиріжки по всій поверхні, щоб в процесі смаження вони не сильно роздувалися.
6. Сковороду ставлю на вогонь, вливаю соняшникову олію і розігріваю. Викладаю тісто на розігріту поверхню і обсмажую його з двох сторін до рум'яної скоринки.
7. Готові пиріжки виходять м'якими, не такими листковим як в духовці, але дуже смачними.