Рецепт Листкове бездріжджове тісто фото

Листкове бездріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Рослинна олія, Соняшникова олія
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На швидку руку, На святковий стіл
Випічка

Найпростіше піти в магазин і купити вже готове листкове тісто. Але якщо ви вирішили готувати таке тісто самостійно, запасіться терпінням і уважно дотримуйтесь рецептом приготування.

Готове листкове тісто чудово зберігається в морозилці. Усе, що вам залишається зробити, це дістати тісто з морозилки, розморозити, розкачати і вже далі додати начинку і відправити його в духовку. Тепер ви знаєте, як зробити листкове бездріжджове тісто в домашніх умовах. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
  • Олія соняшникова - 150 грам
листкове бездріжджове тісто - фото крок 1
У склянці води розведіть лимонну кислоту, перемішайте і поставте в морозилку на пару хвилин. Просіваємо борошно (2 склянки) з сіллю.
листкове бездріжджове тісто - фото крок 2
Вливаємо до борошна холодну воду з лимонною кислотою. Акуратно перемішуємо.
листкове бездріжджове тісто - фото крок 3
Замішуємо тісто, приблизно 5-7 хвилин. Формуємо куля, накриваємо його харчовою плівкою і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
листкове бездріжджове тісто - фото крок 4
Змішайте борошно, що залишилося з соняшниковою олією. Поставте суміш у холодильник на 20 хвилин.
листкове бездріжджове тісто - фото крок 5
Розкачайте тісто в пласт, товщиною 2 мм.
листкове бездріжджове тісто - фото крок 6
Тепер змащуємо пласт тесту рослинним маслом, змішаним з борошном. Звертаємо тісто в рулет і кладемо в холодильник на 25 хвилин.
листкове бездріжджове тісто - фото крок 7
Розкачайте рулет качалкою по 2 рази вздовж і поперек. Потім розкачати тісто в тонкий прямокутний пласт і поверніть його в 4 рази. Загортаємо тісто в плівку і зберігаємо в морозилці до використання.

Схожі рецепти