Лимонний маннік
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна випічка з яскравим лимонний смаком і ароматом виходить за цим рецептом. Тут не використовується борошно, замість неї додається манна крупа, завдяки чому маннік має більш низьку калорійність.
Замочіть манку в кефірі з цукром, залиште в теплому місці на годину. Додайте лимонний сік і цедру лимона цілого, соду і масло - і тісто готове. Випікайте в мультиварці на режимі "випічка" . Хай щастить!
- Кефір - 1 Склянка
- Манна крупа - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Rafinirovannoe масло - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (погасіть лимонним соком)
- Лимон - 1 штука (маленький)
Підготуйте продукти.
Змішайте манну крупу з цукром і кефіром. Кефір повинен бути не холодним, а теплим або кімнатної температури. Залиште на 1 час в тепле.
Візьміть лимон і дрібну тертку. Зніміть теркою шкірку, додайте цедру в тісто. Перемішайте.
Додайте соду, масло і лимонний сік. Перемішайте.
У змащену каструлю мультиварки перелийте тісто. Поставте в машину на режим "випічка", час - 40-45 хвилин.
Маннік готовий.
Переверніть його красивою рум'яної стороною вгору. Лимонний маннік подавайте до чаю повністю остиглим.