Маннік лимонний
(покроковий рецепт з фото)
Ревані - так називають турецький маннік, який готується на основі лимонного сиропу. Виходить дуже смачний десерт до чаю. Основа тесту для манника - кефір або сироватка. Буде смачно, раджу!
Не знаю, ніж побалувати домашніх або нежданих гостей? Раджу приготувати маннік лимонний, це відмінний десерт на швидку руку. Солодке тісто ідеально доповнює лимонне післясмак і кислинка. Маннік також можна готувати з гарбузом, фруктами і навіть з морквою. Всього за одну годину ви зможете зробити справжній кулінарний шедевр!
- Борошно - 1 склянок
- Цукор - 2 склянки(1 - в сироп)
- Яйця - 3 штуки
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Кефір - 1 склянок
- Борошно - 1-2 склянки
- Сода - 1 чайних ложок
- Вода - 1 склянок (в сироп)
- Сік лимона - 1/2 штуки
1. Рецептом цього манника зі мною поділилася моя подруга. Вона завжди готує саме турецька маннік на основі лимонного сиропу.
2. Готуємо спочатку цукрово-лимонний сироп: в воду додаємо цукор і сік лимона, доводимо до кипіння. Потім вливаємо кефір і додаємо всі інші інгредієнти для тіста.
3. За консистенцією воно повинні бути, як густа сметана. Даємо тісту трохи постояти, щоб манка набухла, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
4. Під час запікання маннік повинен піднятися в кілька разів. Даємо йому трохи охолонути, після чого можна подавати його до столу.
5. У мене була прямокутна форма для запікання, тому перед подачею я нарізаю маннік на частини і присипають цукровою пудрою.
6. Ось така краса у мене вийшла!