Швидкий лимонний чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Свіжий, ніжний і насичений, цей десерт підкорить вас і всю вашу родину. Злегка кислуватий смак лимонного желе відмінно поєднується з ніжно-солодким смаком вершкового шару. Готується легко і швидко!
Багато з вас полюбили цей чудовий десерт, але не всі ризикують приготувати його будинку, вважаючи, що це дуже складно. Запевнюю вас: це не так! У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати швидкий лимонний чізкейк, який вийде навіть у далеких від кулінарії людей. Порадуйте себе і своїх рідних таким чізкейк!
- Пісочне печиво - 300 грам
- Вершкове масло - 180 грам
- Вершковий сир - 200 грам
- Вершки 30% - 200-250 мілілітрів
- Цукрова пудра - 3-4 Ст. Ложок
- Суміш для желе - 2 штуки (з лимонним смаком, кожна упаковка на 0, 5 І вони хочуть)
1. Роз'ємну форму застилає харчовою плівкою.
2. Пісочне печиво подрібнюємо качалкою в дрібну крихту.
3. Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо в пісочну крихту. Ретельно розмішуємо руками.
4. З отриманої маси формуємо основу для чізкейку. Щільно утрамбовуємо. Ставимо в холодильник.
5. Щоб чізкейк у нас вийшов дуже лимонним, для приготування вершкового шару будемо використовувати не желатин, а суміш для приготування лимонного желе. Розводимо в гарячій воді (150 мл) один пакетик лимонного желе, охолоджуємо.
6. У миску виливаємо вершки, додаємо вершковий сир (у меня маскарпоне) і цукрову пудру. Збиваємо міксером до отримання стійкої пишної маси.
7. Вливаємо в вершкову масу остиглий желейний розчин, перемішуємо ложкою і збиваємо міксером до однорідності.
8. Викладаємо рівним шаром на пісочну основу і ставимо в холодильник для застигання хвилин на 20.
9. Другу пачку з желе розводимо відповідно до інструкції, нехай остигає. Потім акуратно заливаємо в форму поверх вершкового шару. Коли желе застигне, можна прикрасити.
10. Ароматний, ніжний і смачний чізкейк готовий!