Лимонне «тріснуте» печиво
(покроковий рецепт з фото)
Цитрусовий аромат, легка кислинка, хрустка скоринка і ніжне всередині, це печиво не залишить нікого байдужим. Готується це печиво дуже просто, продукти завжди під рукою. Смачний десерт до чаю!
А ви любите домашню випічку з лимоном? Пропоную вам дуже простий рецепт лимонного тріснути печива. Воно дуже смачне, ніжне, з хрусткою скоринкою і освіжаючим ароматом лимона. Ну, як тут встояти? Продукти для нього прості і, я думаю, їх завжди можна знайти у себе на кухні. Приготуйте дивно смачне лимонне тріснуте печиво і здивуєте своїх рідних незвичайною випічкою!
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 6 Ст. Ложок (з гіркою)
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
- Ванілін - 1-2 Щепоток
1. З лимона необхідно зняти цедру. Зробити це можна за допомогою дрібної терки.
2. Додаємо до цедрі цукор і добре перетираємо.
3. Потім додаємо розм'якшене вершкове масло і міксером збиваємо до однорідної маси.
4. Додаємо яйце і знову збиваємо.
5. Далі додаємо ванілін, розпушувач і дрібку солі.
6. І додаємо просіяне борошно.
7. Замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і на 30 хвилин відправляємо в холодильник.
8. З охолодженого тіста робимо невеликі кульки, які необхідно обваляти в цукровій пудрі.
9. Викладаємо кульки на деко, застелене пергаментом і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів.
10. Випікаємо лимонне тріснуте печиво хвилин 10-12. Потім викладаємо його на решітку, щоб охололо.
11. Подавати лимонне тріснуте печиво можна з чаєм, але найсмачніше зі склянкою холодного молока.