Рецепт Тріснуте шоколадне печиво фото

Тріснуте шоколадне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Какао
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Печиво

Даний рецепт особливо сподобається любителям шоколаду, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати тріснуте шоколадне печиво - знамениту хрустку, тане в роті і неймовірно красиву випічку.

Оригінальна, смачне хрустке і ніжно печиво припаде до смаку кожному любителю шоколаду! У цьому рецепті головне підібрати якісне какао, так як від нього залежить смак і аромат печива. Крім того, обов'язково просійте цукрову пудру для посипання печива - так ви приберете зайві грудки. Ви можете спекти печиво з додаванням ванільного екстракту, ваніліну або ванільного цукру - головне надати готовому виробу багатий аромат.

  • Борошно - 150 грам
  • Какао - 60 грам
  • Цукрова пудра - 300 грам(200 гр в тісто, 100 гр для обвалювання)
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
тріснуте шоколадне печиво - фото крок 1
1. У миску викладіть просіяне борошно, какао порошок, розпушувач, сіль і цукрову пудру. Знову просійте суміш через сито і перемішайте.
тріснуте шоколадне печиво - фото крок 2
2. Додайте вершкове масло, нарізане кубиками, і розітріть суміш до стану крихти. Злегка збийте яйця і додайте до борошняної суміші, зробивши в ній невелику виїмку.
тріснуте шоколадне печиво - фото крок 3
3. Вимісити тісто спочатку лопаткою, потім вручну. Сформуйте колобок, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 40 хвилин. Розділити тісто 4 частини, кожну округлятимете і скачайте в джгут.
тріснуте шоколадне печиво - фото крок 4
4. Розділіть кожен джгут на шматочки і скачайте кульки розміром з волоський горіх. Просійте залишилася цукрову пудру і обвали в ній кожен кульку.
тріснуте шоколадне печиво - фото крок 5
5. Викладіть заготовки на застелений пергаментом деко на відстані один від одного. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 12 хвилин. Повністю остудіть. Смачного!

Схожі рецепти