Тріснуте шоколадне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Даний рецепт особливо сподобається любителям шоколаду, адже тут ви дізнаєтеся, як приготувати тріснуте шоколадне печиво - знамениту хрустку, тане в роті і неймовірно красиву випічку.
Оригінальна, смачне хрустке і ніжно печиво припаде до смаку кожному любителю шоколаду! У цьому рецепті головне підібрати якісне какао, так як від нього залежить смак і аромат печива. Крім того, обов'язково просійте цукрову пудру для посипання печива - так ви приберете зайві грудки. Ви можете спекти печиво з додаванням ванільного екстракту, ваніліну або ванільного цукру - головне надати готовому виробу багатий аромат.
- Борошно - 150 грам
- Какао - 60 грам
- Цукрова пудра - 300 грам(200 гр в тісто, 100 гр для обвалювання)
- Вершкове масло - 60 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1. У миску викладіть просіяне борошно, какао порошок, розпушувач, сіль і цукрову пудру. Знову просійте суміш через сито і перемішайте.
2. Додайте вершкове масло, нарізане кубиками, і розітріть суміш до стану крихти. Злегка збийте яйця і додайте до борошняної суміші, зробивши в ній невелику виїмку.
3. Вимісити тісто спочатку лопаткою, потім вручну. Сформуйте колобок, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 40 хвилин. Розділити тісто 4 частини, кожну округлятимете і скачайте в джгут.
4. Розділіть кожен джгут на шматочки і скачайте кульки розміром з волоський горіх. Просійте залишилася цукрову пудру і обвали в ній кожен кульку.
5. Викладіть заготовки на застелений пергаментом деко на відстані один від одного. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 12 хвилин. Повністю остудіть. Смачного!