Лікер «44»
(покроковий рецепт з фото)
Лікер, приготований за цим рецептом, можна використовувати у випічці і десертах. Завдяки апельсину і кави смак лікеру виходить дуже насиченим, а кориця надає особливого тепло цього напою.
Головне в приготуванні лікеру - дати йому настоятися. Лікер"44" називається так не тільки тому, що його необхідно наполягати в темному місці при кімнатній температурі 44 дня, але і тому, що для його приготування необхідно взяти 44 зерна кави "арабіка" і 44 кубиків цукру.
Отже, дивіться, як приготувати лікер"44" .
- Апельсин - 200 грам
- Цукор - 120 грам
- Зерна кави "арабіка" - 44 штук
- Паличка кориці - 1/2 штуки
- Горілка - 500 мілілітрів
1. За допомогою ножа зробіть глибокі надрізи в апельсині і вставте в нього 44 зернятка кави "арабіка" . Помістіть апельсин в літрову банку.
2. Додайте цукор, полпалочкі кориці і горілку. Щільно закрийте банку кришкою і поставте в темне місце при кімнатній температурі на 44 дня.
3. Щотижня струшуйте лікер, щоб цукор добре розчинився. Через 44 дня вийміть і відіжміть апельсин, процідіть готовий лікер через марлю. Смачного!