Рецепт Ледачі вареники з персиком фото

Ледачі вареники з персиком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Літні , На сніданок , Полудень
Солодке , Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.

Ліниві вареники, як правило, готують зі звичайного сирного тесту. Класичний рецепт доповнимо персиком і блюдо придбає інший смак, наповниться ароматами літа. Пригощайтеся!

Опис приготування:

Ліниві вареники, тому і називаються ледачими, що готуються легко і просто. Важливо, щоб сир був сухим, тобто, в ньому не повинно бути сироватки, інакше знадобиться багато борошна, що вплине на смак вареників. Персики вибирайте стиглі, але щільні. Готові вареники зазвичай доповнюю медом, сметаною або вершковим маслом, вибирайте за смаком.

  • Сир - 400 грам
  • Яйце - 1-2 штук
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Персики - 2 штуки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
ледачі вареники з персиком - фото крок 1
У миску насипаємо цукор і сіль, додаємо яйця, все збиваємо вінчиком.
ледачі вареники з персиком - фото крок 2
Сир додаємо в миску і все перемішуємо.
ледачі вареники з персиком - фото крок 3
Насипаємо 50 грам борошна і перемішуємо. Борошно, що залишилося будемо додавати невеликими порціями і постійно перемішувати. Тісто має бути м'яким і не липким, тому, кількість борошна коригуємо в процесі.
ледачі вареники з персиком - фото крок 4
Персики нарізаємо невеликими шматочками. Кісточки, попередньо, видаляємо.
ледачі вареники з персиком - фото крок 5
Шматочки персика відправляємо в тісто і все перемішуємо.
ледачі вареники з персиком - фото крок 6
Тісто розділяємо на 2-3 частини. Формуючи ковбаски і викладаємо їх на дошку, посипану борошном. Потім нарізаємо гострим ножем, як показано на фото.
ледачі вареники з персиком - фото крок 7
У каструлю з киплячою водою опускаємо ліниві вареники. Готуємо близько 5 хвилин. Кришкою не накривати.
ледачі вареники з персиком - фото крок 8
Готові вареники кладемо в тарілку і поливаємо медом. Можна додати фрукти і м'яту на свій смак. Смачного!

Схожі рецепти