Ледачі вареники з персиком
(покроковий рецепт з фото)
Ліниві вареники, як правило, готують зі звичайного сирного тесту. Класичний рецепт доповнимо персиком і блюдо придбає інший смак, наповниться ароматами літа. Пригощайтеся!
Ліниві вареники, тому і називаються ледачими, що готуються легко і просто. Важливо, щоб сир був сухим, тобто, в ньому не повинно бути сироватки, інакше знадобиться багато борошна, що вплине на смак вареників. Персики вибирайте стиглі, але щільні. Готові вареники зазвичай доповнюю медом, сметаною або вершковим маслом, вибирайте за смаком.
- Сир - 400 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Персики - 2 штуки
- Мед - 1 Ст. Ложка
У миску насипаємо цукор і сіль, додаємо яйця, все збиваємо вінчиком.
Сир додаємо в миску і все перемішуємо.
Насипаємо 50 грам борошна і перемішуємо. Борошно, що залишилося будемо додавати невеликими порціями і постійно перемішувати. Тісто має бути м'яким і не липким, тому, кількість борошна коригуємо в процесі.
Персики нарізаємо невеликими шматочками. Кісточки, попередньо, видаляємо.
Шматочки персика відправляємо в тісто і все перемішуємо.
Тісто розділяємо на 2-3 частини. Формуючи ковбаски і викладаємо їх на дошку, посипану борошном. Потім нарізаємо гострим ножем, як показано на фото.
У каструлю з киплячою водою опускаємо ліниві вареники. Готуємо близько 5 хвилин. Кришкою не накривати.
Готові вареники кладемо в тарілку і поливаємо медом. Можна додати фрукти і м'яту на свій смак. Смачного!