Ледачі голубці у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ліниві голубці - одне з найпопулярніших страв на нашому столі. Як правило, їх готують в томатному або томатно-сметанному соусі. Сьогодні у мене такі голубці у вершковому соусі.
Ледачі голубці у вершковому соусі готуються просто. Блюдо виходить надзвичайно ніжним, соковитим, з характерним вершковим смаком. М'ясо може бути будь-яким, можна взяти не тільки курку, але і свинину, телятину, індичку. Якщо м'ясо зовсім пісне, то є сенс готувати соус з вершками більш високої жирності. Для соусу підійдуть будь-які приправи за вашим бажанням.
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Куряче філе - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 60 грам
- Білий батон - 80 грам
- Вершки - 200 мілілітрів(10-15% жирності)
- Борошно пшеничне - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування ледачих голубців у вершковому соусі.
Приготуйте фарш. Батон залийте холодною водою і через 5 хвилин відіжміть воду. Цибулю очистіть, помийте. Куряче філе помийте. Пропустіть через м'ясорубку філе, цибуля і естафета.
Капусту дрібно наріжте. Викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть до готовності 7-8 хвилин. Після воду злийте, капусту охолодіть і додайте у фарш.
Фарш посоліть і поперчіть за смаком, добре перемішайте.
Приготуйте вершковий соус. На сковороду або в сотейник викладіть борошно.
Залийте холодними вершками і перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте сушений базилік і сіль за смаком. Прогрійте соус 5-6 хвилин.
З фаршу сформуйте довгасті котлети і викладіть в соус.
Сковороду з ледачими голубцями накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 25-30 хвилин.
Ледачі голубці у вершковому соусі готові. Подавайте до столу з будь-яким гарніром, овочами і соліннями.