Ледачі голубці в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
У нашій родині голубці - одне з улюблених страв, але готувати їх довго і не завжди є час. Тому користуємося рецептом ледачих голубців, які за смаком практично не відрізняються від звичайних.
Голубці швидкого приготування люблять навіть мої діти і з задоволенням їх їдять, це при тому, що зазвичай просто неможливо нагодувати їх ні рисом, ні тим більше капустою. У цій страві все настільки добре поєднується, всі смаки настільки підібрані, що не любити такі голубці неможливо. Дуже раджу до приготування!
- Фарш свинячий - 400 грам
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Мал - 1/2 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Томатний сік - 100-150 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Паприка - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Капусту дрібно наріжте. Кількість капусти можете варіювати за своїм бажанням.
Залийте капусту окропом і залиште на 15 хвилин. Якщо капуста дуже тверда, її можна проварити протягом 3-5 хвилин, а потім залишити в окропі остигати.
Мал відварити до напівготовності. Зайву рідину злийте.
Моркву натріть на дрібній тертці, а цибулю дрібно наріжте ножем. Розділіть цибулю і моркву на 2 частини.
Одну половину цибулі і моркву обсмажте в олії до м'якості.
Змішайте фарш, проварений рис, обсмажені овочі. Додайте капусту, яку попередньо відкиньте на друшляк і відіжміть руками від зайвої рідини. Додати сіль за смаком, додайте перець, паприку і будь-які спеції за смаком. Перемішайте.
З отриманої маси сформуйте невеликі котлетки довгастої форми. Викладіть заготовки в форму для запікання. Надішліть форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин.
Тим часом приготуйте соус. У рослинному маслі обсмажте залишилися цибулю та моркву. Додайте томатну пасту і перемішайте.
Додайте томатний сік і трохи води. Якщо соку немає, можна просто додати воду, щоб розвести томатну пасту і зробити соус рідким. Я додала 150 мл. Томатного соку і приблизно 50 мл. Води. Сік у мене кислуватий, тому я додала половину столової ложки цукру і солодку паприку. Дайте покипеть соусу 3-4 хвилини.
Залийте наші ледачі голубчики, які вже встигли злегка запекти і загуснути, завдяки чому навіть після гасіння вони будуть тримати форму, відправте знову в духовку ще на 20-25 хвилин. Запікайте до готовності.
Ось такими апетитними вийшли мої ліниві голубці. Смачного!