Рецепт Ледачі голубці в томатному соусі фото

Ледачі голубці в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш , Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У нашій родині голубці - одне з улюблених страв, але готувати їх довго і не завжди є час. Тому користуємося рецептом ледачих голубців, які за смаком практично не відрізняються від звичайних.

Опис приготування:

Голубці швидкого приготування люблять навіть мої діти і з задоволенням їх їдять, це при тому, що зазвичай просто неможливо нагодувати їх ні рисом, ні тим більше капустою. У цій страві все настільки добре поєднується, всі смаки настільки підібрані, що не любити такі голубці неможливо. Дуже раджу до приготування!

  • Фарш свинячий - 400 грам
  • Капуста білокачанна - 300 грам
  • Мал - 1/2 склянки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Томатний сік - 100-150 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Паприка - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 2
Капусту дрібно наріжте. Кількість капусти можете варіювати за своїм бажанням.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 3
Залийте капусту окропом і залиште на 15 хвилин. Якщо капуста дуже тверда, її можна проварити протягом 3-5 хвилин, а потім залишити в окропі остигати.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 4
Мал відварити до напівготовності. Зайву рідину злийте.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 5
Моркву натріть на дрібній тертці, а цибулю дрібно наріжте ножем. Розділіть цибулю і моркву на 2 частини.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 6
Одну половину цибулі і моркву обсмажте в олії до м'якості.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 7
Змішайте фарш, проварений рис, обсмажені овочі. Додайте капусту, яку попередньо відкиньте на друшляк і відіжміть руками від зайвої рідини. Додати сіль за смаком, додайте перець, паприку і будь-які спеції за смаком. Перемішайте.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 8
З отриманої маси сформуйте невеликі котлетки довгастої форми. Викладіть заготовки в форму для запікання. Надішліть форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 9
Тим часом приготуйте соус. У рослинному маслі обсмажте залишилися цибулю та моркву. Додайте томатну пасту і перемішайте.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 10
Додайте томатний сік і трохи води. Якщо соку немає, можна просто додати воду, щоб розвести томатну пасту і зробити соус рідким. Я додала 150 мл. Томатного соку і приблизно 50 мл. Води. Сік у мене кислуватий, тому я додала половину столової ложки цукру і солодку паприку. Дайте покипеть соусу 3-4 хвилини.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 11
Залийте наші ледачі голубчики, які вже встигли злегка запекти і загуснути, завдяки чому навіть після гасіння вони будуть тримати форму, відправте знову в духовку ще на 20-25 хвилин. Запікайте до готовності.
ледачі голубці в томатному соусі - фото крок 12
Ось такими апетитними вийшли мої ліниві голубці. Смачного!

Схожі рецепти