Лечо з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте прекрасну закуску на зиму з кабачків. Холодними вечорами баночка цього чудесного страви, як не можна до речі, доведеться до вашого столу.
Класичний рецепт приготування лечо з кабачків на зиму. Нічого складного, повірте. Рекомендую заздалегідь заготовити і стерилізувати баночки для лечо. Виходячи з даних в рецепті інгредієнтів виходить 6 баночок чудовою закуски на зиму. Хай щастить!
- Кабачки - 1 кілограм
- Помідори - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Морква - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 0, 2 кілограма
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Оцет - 18 мілілітрів
- Сіль - 30 грам
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
Підготуємо овочі, ретельно їх промийте. Моркву почистити і нарізати дуже тонкою соломкою, кабачки ріжемо кружечками, цибулю порізати півкільцями, болгарський перець нарізаємо соломкою.
Помідори обшпарте і зніміть з них шкірку. Далі пропустіть через м'ясорубку або блендер.
У нагріту каструлю налийте п'яту частину рослинного масла, покладіть цибулю і моркву.
Коли овочі розм'якнуть додайте перець і кабачки. Сіль і душ 5 хвилин на середньому вогні.
Тепер влийте сюди ж томати, додайте цукор і часник. Тушіте 15-20 хвилин на дрібному вогні. Для 5 хвилин до готовності влийте оцет, ворушіння лече.
Готове лечо розкладіть в стерилізовані банки. Банки варто перевернути і накрити ковдрою до повного охолодження.