Лечо (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Лечо (венг. Рататуй) - популярне смачна страва угорської кухні. Може подаватися як гарнір і як окрему страву. У кожної господині свій варіант, але я хочу вам представити класичний рецепт лечо.
В основний рецепт, як приготувати лечо (класичний рецепт) можна додати смажену цибулю, морква або навіть м'ясо. Але незмінними інгредієнтами при заготівлі лечо залишаються помідори і болгарський солодкий перець. Приготувати лечо дуже просто, як і всі народні рецепти. Перекрутіть томати, наріжте скибочками солодкий перець, додайте сіль і спеції за смаком. Приємних вам клопоту на кухні!
- Перець болгарський - 2 кілограма
- Помідор - 3 кілограма
- Цукор - 3/4 склянки(200мл.)
- Сіль - 2 Ст. Ложки (без верху)
- Часник - 4 зубчики
Підготуйте необхідні інгредієнти: помийте овочі.
Помідори перейдіть через м'ясорубку. Я користуюся спеціальною насадкою для томатів, тому у мене виходить чистий сік без шкірки. Доведіть томатний сік до кипіння.
Додайте сіль і цукор, розмішайте.
Поки томат закипає, наріжте перець скибочками, які вам буде зручно наколювати на виделку. Перекладіть перець в томат, дайте закипіти, а потім проваріть 30 хвилин. Часник наріжте дрібними скибочками і додайте в кінці варіння.
Розкладіть гаряче лечо по стерилізованих банках, закрутіть його кришками.
Укутайте теплою ковдрою до повного охолодження. Вихід готового лечо - 4, 5L. Зберігайте його в прохолодному місці.