Лазанья з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Італійська кухня багата на вишукані страви. Лазанья з сиром відмінно підійде для романтичної вечері при свічках або затишного домашнього обіду.
Лазанья з сиром готується дуже легко. В даному рецепті ви можете змінити кілька пунктів на свій розсуд. По-перше замість петрушки можна використовувати базилік або кинзу. По-друге твердого сиру можете додавати більше, блюдо тільки виграє від цього. Удачі в приготуванні!
- Лазанья - 200 грам (листи)
- Сир твердий - 200 грам
- Шинка - 150 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1/2 Ст. Ложки
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Розтопіть в каструлі вершкове масло, перемішайте. Зніміть з плити і додайте молоко, знову перемішайте. Варіть ще 10 хвилин на повільному вогні, помішуючи. Додайте сіль, перець і дрібно нарізану зелень. Збийте міксером до однорідної маси.
Налийте в каструлю 3 л. Води, доведіть до кипіння. По черзі відваріть листи лазаньї (3 хвилини на один)
Вийміть лазанью шумівкою і розкладіть на рушник.
Форму для запікання змастіть маслом, дно промажьте соусом. Викладіть шар листів лазаньї, зверху соус, потім тонко нарізану шинку і сир. Так повторюйте пару раз. Верхнім шаром повинні бути сир з шинкою. Запікати в духовке30 хвилин, температура 200 градусів.
Лазанья з сиром готова! Смачного!