Лазанья з помідорами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування лазаньї з помідорами, часником, базиліком і 4 видами сиру: рикоттой, Motsarelloy, Fontinoy і Parmezanom.
Класичне поєднання макаронів, сиру і помідорів ніколи не вийде з кулінарної моди.
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
- Часнику - 4 зубчики (середні)
- Червоного перцю пластівцями - 1/4 чайних ложки
- Банки помідорів - 2 штуки (по 900 г)
- Сіль - За смаком
- Листя базиліка - 6 штук (великі)
- Лазіння - 1 штука (зварена згідно з інструкцією на упаковці)
1. Очистити і роздавити зубчики часнику. Нарізати помідори. Нагріти оливкова олія в сковороді на середньому вогні. Додати часник, червоний перець пластівцями і смажити, поки часник не стане золотисто-коричневого кольору, близько 3 хвилин. Викласти часник на тарілку. Додати помідори і 2 чайні ложки солі. Гасити, поки помідори не почнуть розварюються, близько 45 хвилин. Перемішати з нарізаним базиліком, приправити за смаком сіллю, якщо необхідно.
2. Розігріти духовку до 175 градусів зі стійкою в центрі. Відкласти в сторону 1¼ чашки приготованого томатного соусу, соус, що залишився перемішати з рікоттою в мисці. Змішати тертий сир Моцарелла, Фонтіна і 1 чашку пармезану в іншій мисці. Вилити ½ чашки зарезервованого томатного соусу в форму для випічки розміром 22х32 см. Викласти на соус приготовлену лазанью, розрізаючи її, як необхідно, щоб заповнити прогалини. Рівномірно викласти 1½ чашки суміші соусу і рікотти на лазанью. Посипати 1 чашкою сирної суміші. Викласти зверху ще один шар лазаньї і повторювати до тих пір, поки не вийде 4 шару сиру і 5 шарів лазаньї. Вилити ¾ чашки залишився томатного соусу поверх лазаньї. Посипати ¾ чашки сиру Пармезан.
3. Накрити форму фольгою і запікати 40 хвилин. Зняти фольгу і запікати до тих пір, поки верхівка не підрум'яниться, від 15 до 20 хвилин. Охолодити протягом 10 хвилин перед подачею на стіл.