Рецепт Лазанья з помідорами і сиром фото

Лазанья з помідорами і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья

Рецепт приготування лазаньї з помідорами, часником, базиліком і 4 видами сиру: рикоттой, Motsarelloy, Fontinoy і Parmezanom.

Класичне поєднання макаронів, сиру і помідорів ніколи не вийде з кулінарної моди.

  • Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
  • Часнику - 4 зубчики (середні)
  • Червоного перцю пластівцями - 1/4 чайних ложки
  • Банки помідорів - 2 штуки (по 900 г)
  • Сіль - За смаком
  • Листя базиліка - 6 штук (великі)
  • Лазіння - 1 штука (зварена згідно з інструкцією на упаковці)
лазанья з помідорами і сиром - фото крок 1
1. Очистити і роздавити зубчики часнику. Нарізати помідори. Нагріти оливкова олія в сковороді на середньому вогні. Додати часник, червоний перець пластівцями і смажити, поки часник не стане золотисто-коричневого кольору, близько 3 хвилин. Викласти часник на тарілку. Додати помідори і 2 чайні ложки солі. Гасити, поки помідори не почнуть розварюються, близько 45 хвилин. Перемішати з нарізаним базиліком, приправити за смаком сіллю, якщо необхідно.
лазанья з помідорами і сиром - фото крок 2
2. Розігріти духовку до 175 градусів зі стійкою в центрі. Відкласти в сторону 1¼ чашки приготованого томатного соусу, соус, що залишився перемішати з рікоттою в мисці. Змішати тертий сир Моцарелла, Фонтіна і 1 чашку пармезану в іншій мисці. Вилити ½ чашки зарезервованого томатного соусу в форму для випічки розміром 22х32 см. Викласти на соус приготовлену лазанью, розрізаючи її, як необхідно, щоб заповнити прогалини. Рівномірно викласти 1½ чашки суміші соусу і рікотти на лазанью. Посипати 1 чашкою сирної суміші. Викласти зверху ще один шар лазаньї і повторювати до тих пір, поки не вийде 4 шару сиру і 5 шарів лазаньї. Вилити ¾ чашки залишився томатного соусу поверх лазаньї. Посипати ¾ чашки сиру Пармезан.
лазанья з помідорами і сиром - фото крок 3
3. Накрити форму фольгою і запікати 40 хвилин. Зняти фольгу і запікати до тих пір, поки верхівка не підрум'яниться, від 15 до 20 хвилин. Охолодити протягом 10 хвилин перед подачею на стіл.

Схожі рецепти