Лазанья з фаршем і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Для апетитного і ситного обіду або святкового вечері не знайти ідеї краще. Рецепт приготування лазаньї з фаршем і сиром досить простий, а результат по-справжньому здивує вас.
Цей детальний рецепт про те, як зробити лазанью з фаршем і сиром - досить простий і швидкий варіант традиційної страви. При бажанні можна додати також соус Бешамель або овочі за смаком, наприклад.
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатний соус - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Прованські трави - 1 щіпка
- Пармезан - 100 грам
- Листи лазаньї - 9 штук
- Фарш - 400 грам
1. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками. Часник пропустити через прес або натерти на тертці. Обсмажити на сковороді з невеликою кількістю масла. М'ясо вимити, обсушити й подрібнити в м'ясорубці або блендері. Додати м'ясо на сковороду і обсмажити 5-7 хвилин.
2. Вбити яйця в невелику мисочку і трохи збити виделкою з дрібкою солі.
3. Додати сир і трохи тертого пармезану. Всипати дрібку перцю і прованських трав. В рецепт приготування лазаньї з фаршем і сиром можна використовувати також мускатний горіх або інші спеції за смаком.
4. Томатний соус краще приготувати зі свіжих помідорів, подрібнивши їх в блендері зі спеціями. Додати соус на сковороду до м'яса і тушкувати на повільному вогні до готовності. Для більш насиченого кольору можна додати трохи томатної пасти.
5. Фарш посолити і поперчити за смаком, додати спеції для м'яса або свіжу зелень. На дно форми викласти частину м'ясного соусу і накрити листами лазаньї.
6. Зверху рівним шаром викласти сирну масу.
7. Залежно від висоти бортом форми, шари можна повторити 2 або 3 рази в тій же послідовності.
8. Сирна маса на листя лазаньї.
9. Потім решта м'ясного фаршу. Розрівняти і при необхідності притиснути ложкою. Лазанья з фаршем і сиром в домашніх умовах може бути зібрана і інакше при бажанні - так, щоб зверху виявилися листи.
10. Присипати тертим сиром і відправити форму в духовку хвилин на 35-40 хвилин.
11. Щоб лазіння як слід проготовілась, а верх не пригоріла, форму можна накрити фольгою, для а 10 хвилин до готовності зняти.