Квасолевий суп з домашньою локшиною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо рецепти звичних супів, борщів і похлебок вам вже приїлися, то я розповім, як приготувати квасолевий суп з домашньою локшиною. Оригінальний і дуже ситний варіант для перших страв, рекомендую!
Рецепт такого супу мені дуже сподобався. Він виходить дуже ситним і поживним. Локшину рекомендую готувати самостійно, але якщо немає на це часу або не вмієте, то можна замінити її покупної (і не обов'язково локшиною). Для більш цікавого аромату і смаку додаю копчені ковбаски і шинку.
- Квасоля - 400 грам
- Ковбаса - 150 грам
- Шинка - 150 грам
- Картопля - 200 грам
- Морквина - 150 грам
- Лук-пориста - 50 грам
- Зелень - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і спеції - За смаком
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 200 мілілітрів
1. Квасоля у мене кількох сортів. Замочив її заздалегідь в холодній воді на ніч, а потім відварив в підсоленій воді.
2. Чищу і мою морквину, мою цибулю-порей, нарізаю все тонкими кружечками з невеликим нахилом.
3. Картоплю чищу і мою, нарізаю її невеликим кубиком. У каструлю закидаю квасоля, картоплю, морква і порей, заливаю водою і доводжу до кипіння.
4. Ковбаску і шинку нарізаю невеликими шматочками і закидаю до овочів, готую 15 хвилин.
5. Зелень мою, а часник очищаю, подрібнюю все і додаю в каструлю до решти інгредієнтів.
6. Доводжу вміст каструлю до кипіння, за смаком солю і додаю спеції (червоний і чорний мелений перець). Виключаю вогонь, накриваю кришкою.
7. Для локшини: в миску насипаю борошно, по центру роблю поглиблення і вбиваю яйця, вливаю потроху воду, замішую тісто.
8. Тісто розкочують тонко за допомогою качалки.
9. Нарізаю приготоване тісто невеликими смужками, трохи підсушують.
10. В окрему каструлю вливаю воду, за смаком солю. Доводжу до кипіння, відправляю туди локшину.
11. Готову локшину перекидають на сито, щоб пішла вода.
12. У миску наливаю супчик і додаю локшину, подаю блюдо горячим. Смачного!