Курячий суп з домашньою локшиною
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я покажу не тільки, як зварити смачний суп з локшиною, але і як приготувати саму локшину. Її можна використовувати і в супи, і як самостійне блюдо.
Щоб приготувати локшину, знадобляться курячі яйця, сіль і борошно. Для курячого супу я взяла стегенця, але зварити суп можна з будь-якої частини тушки.
- Яйце - 4 штуки (для локшини)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (для локшини)
- Борошно пшеничне - За смаком (скільки візьме тісто для локшини)
- Стегенце - 2 штуки (для супу)
- Цибуля - 1 штука (для супу)
- Морква - 1 штука (для супу)
- Лавровий лист - 2 штуки (для супу)
- Перець горошком - 5-6 штук (для супу)
- Сіль - За смаком (для супу)
Спочатку потрібно приготувати для супу локшину. Для цього знадобляться яйця, сіль і борошно. Точна кількість борошна назвати складно, багато що залежить від якості борошна, вологості, сорту і т.Д.
Візьміть глибоку зручну посудину. Розбийте туди яйця. Додайте сіль.
Віночком гарненько збийте, щоб з'єдналися жовтки з білками і сіллю.
Всипати частинами борошно і зачинайте замішувати тісто.
Коли тісто стане дуже крутим, перекладіть його на стіл, присипаний борошном. І продовжуйте вимішувати.
Повинен вийти ось такий пружний щільний колобок.
Відріжте невеликий шматочок тесту, присипте стіл борошном. Розкачайте максимально тонко, тісто має просвічуватися. Поверхня для сушіння локшини застелите натуральної бавовняної тканиною. Залиште сохнути кружечки.
Поверніть трубочкою тісто і гострим ножем поріжте локшину на бажані шматочки. Локшина для супу готова. З 4 яєць виходить достатня велика кількість борошна, вистачить на 3 суп. Порізану локшину розкладіть сохнути на тканини до повної готовності. Потім зберігайте в пакеті або коробочці.
Переходимо до варіння супу. Вимийте ретельно м'ясо, очистіть овочі, приготуйте спеції для бульйону.
У холодну воду покладіть м'ясо, сіль, спеції. Доведіть до кипіння і проваріть 30 хвилин.
Підготуйте овочі до варіння: поріжте дрібно.
Додайте овочі до м'яса через 30 хвилин варіння. І проваріть разом ще 15 хвилин.
Дістаньте м'ясо і відокремте його від кісток. За допомогою двох виделок це легко можна зробити. Порвіть м'ясо на шматочки. Поверніть в бульйон.
У самому кінці варіння всипаємо локшину і варимо 2 хвилини. Цього часу достатньо для домашньої тонкої локшини.
Додайте зелень і вимкніть вогонь. Суп готовий!
Подавайте курячий суп з локшиною з вареними яйцями курячими або перепелиними. Приємного!