Квашені кабачки
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки заквасити дуже просто. Смак у них відмінний! Та й виходить заготівля дуже дешево. Квашені кабачки - це відмінний гарнір, легка закуска або складова салату. Для закваски потрібні свіжі овочі.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде одна трилітрова банка квашених кабачків. Для того, щоб їх заквасити, вам потрібно зібрати зелень - листя хрону, гілочки кропу, підготувати часник і спеції, а також зварити розсіл.
Отже, рецепт приготування квашених кабачків - наступного:
1. Кабачки добре вимийте, видаліть плодоніжки і місця суцвіть. Наріжте кружечками, товщиною 3-4 см, покладіть в простерилізовані банки.
2. Промийте кріп, листя хрону, очистіть часник.
3. Кружечки кабачків перекладіть кропом, хрін, часником. Якщо любите погостріше, додайте стручок або половинку стручка гострого перцю.
4. Зваріть розсіл з води, солі, лаврового листа і запашного перцю.
5. Кабачки залийте розсолом і простерилизуйте протягом 10 хвилин, накривши кришками. Засукайте і укутайте до повного охолодження.
Квашені кабачки готові! приємного!
Якщо не хочете закочувати банки, то дайте кабачкам настоятися протягом трьох днів при кімнатній температурі, потім простерилизуйте 10 хвилин і закрутіть чистими кришками.
- Кабачки - 1, 5-1, 8 кілограма
- Зелений кріп (гілка) - 1 штука
- Листя хрону - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вода - 1 літр
- Сіль - 50-60 грам
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Запашний перець (горошком) - 3-4 штук
Отже, рецепт приготування квашених кабачків - наступного:
1. Кабачки добре вимийте, видаліть плодоніжки і місця суцвіть. Наріжте кружечками, товщиною 3-4 см, покладіть в простерилізовані банки.
2. Промийте кріп, листя хрону, очистіть часник.
3. Кружечки кабачків перекладіть кропом, хрін, часником. Якщо любите погостріше, додайте стручок або половинку стручка гострого перцю.
4. Зваріть розсіл з води, солі, лаврового листа і запашного перцю.
5. Кабачки залийте розсолом і простерилизуйте протягом 10 хвилин, накривши кришками. Засукайте і укутайте до повного охолодження.
Квашені кабачки готові! приємного!
Якщо не хочете закочувати банки, то дайте кабачкам настоятися протягом трьох днів при кімнатній температурі, потім простерилизуйте 10 хвилин і закрутіть чистими кришками.