Рецепт Квашені кабачки фото

Квашені кабачки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кабачки заквасити дуже просто. Смак у них відмінний! Та й виходить заготівля дуже дешево. Квашені кабачки - це відмінний гарнір, легка закуска або складова салату. Для закваски потрібні свіжі овочі.

Опис приготування:

Із вказаної кількості інгредієнтів вийде одна трилітрова банка квашених кабачків. Для того, щоб їх заквасити, вам потрібно зібрати зелень - листя хрону, гілочки кропу, підготувати часник і спеції, а також зварити розсіл.

Отже, рецепт приготування квашених кабачків - наступного:

1. Кабачки добре вимийте, видаліть плодоніжки і місця суцвіть. Наріжте кружечками, товщиною 3-4 см, покладіть в простерилізовані банки.

2. Промийте кріп, листя хрону, очистіть часник.

3. Кружечки кабачків перекладіть кропом, хрін, часником. Якщо любите погостріше, додайте стручок або половинку стручка гострого перцю.

4. Зваріть розсіл з води, солі, лаврового листа і запашного перцю.

5. Кабачки залийте розсолом і простерилизуйте протягом 10 хвилин, накривши кришками. Засукайте і укутайте до повного охолодження.

Квашені кабачки готові! приємного!

Якщо не хочете закочувати банки, то дайте кабачкам настоятися протягом трьох днів при кімнатній температурі, потім простерилизуйте 10 хвилин і закрутіть чистими кришками.

  • Кабачки - 1, 5-1, 8 кілограма
  • Зелений кріп (гілка) - 1 штука
  • Листя хрону - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 50-60 грам
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Запашний перець (горошком) - 3-4 штук
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде одна трилітрова банка квашених кабачків. Для того, щоб їх заквасити, вам потрібно зібрати зелень - листя хрону, гілочки кропу, підготувати часник і спеції, а також зварити розсіл.

Отже, рецепт приготування квашених кабачків - наступного:

1. Кабачки добре вимийте, видаліть плодоніжки і місця суцвіть. Наріжте кружечками, товщиною 3-4 см, покладіть в простерилізовані банки.

2. Промийте кріп, листя хрону, очистіть часник.

3. Кружечки кабачків перекладіть кропом, хрін, часником. Якщо любите погостріше, додайте стручок або половинку стручка гострого перцю.

4. Зваріть розсіл з води, солі, лаврового листа і запашного перцю.

5. Кабачки залийте розсолом і простерилизуйте протягом 10 хвилин, накривши кришками. Засукайте і укутайте до повного охолодження.

Квашені кабачки готові! приємного!

Якщо не хочете закочувати банки, то дайте кабачкам настоятися протягом трьох днів при кімнатній температурі, потім простерилизуйте 10 хвилин і закрутіть чистими кришками.

Схожі рецепти