Квашені кабачки
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки заквасити дуже просто. Смак у них відмінний! Та й виходить заготівля дуже дешево. Квашені кабачки - це відмінний гарнір, легка закуска або складова салату. Для закваски потрібні свіжі овочі.
Опис приготування:
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде одна трилітрова банка квашених кабачків. Для того, щоб їх заквасити, вам потрібно зібрати зелень - листя хрону, гілочки кропу, підготувати часник і спеції, а також зварити розсіл.
Отже, рецепт приготування квашених кабачків - наступного:
1. Кабачки добре вимийте, видаліть плодоніжки і місця суцвіть. Наріжте кружечками, товщиною 3-4 см, покладіть в простерилізовані банки.
2. Промийте кріп, листя хрону, очистіть часник.
3. Кружечки кабачків перекладіть кропом, хрін, часником. Якщо любите погостріше, додайте стручок або половинку стручка гострого перцю.
4. Зваріть розсіл з води, солі, лаврового листа і запашного перцю.
5. Кабачки залийте розсолом і простерилизуйте протягом 10 хвилин, накривши кришками. Засукайте і укутайте до повного охолодження.
Квашені кабачки готові! приємного!
Якщо не хочете закочувати банки, то дайте кабачкам настоятися протягом трьох днів при кімнатній температурі, потім простерилизуйте 10 хвилин і закрутіть чистими кришками.
- Кабачки - 1, 5-1, 8 кілограма
- Зелений кріп (гілка) - 1 штука
- Листя хрону - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вода - 1 літр
- Сіль - 50-60 грам
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Запашний перець (горошком) - 3-4 штук
Отже, рецепт приготування квашених кабачків - наступного:
1. Кабачки добре вимийте, видаліть плодоніжки і місця суцвіть. Наріжте кружечками, товщиною 3-4 см, покладіть в простерилізовані банки.
2. Промийте кріп, листя хрону, очистіть часник.
3. Кружечки кабачків перекладіть кропом, хрін, часником. Якщо любите погостріше, додайте стручок або половинку стручка гострого перцю.
4. Зваріть розсіл з води, солі, лаврового листа і запашного перцю.
5. Кабачки залийте розсолом і простерилизуйте протягом 10 хвилин, накривши кришками. Засукайте і укутайте до повного охолодження.
Квашені кабачки готові! приємного!
Якщо не хочете закочувати банки, то дайте кабачкам настоятися протягом трьох днів при кімнатній температурі, потім простерилизуйте 10 хвилин і закрутіть чистими кришками.