Квас з вівса без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Квас - дуже популярний напій, адже він здатний втамувати спрагу в жарку погоду, збагативши ваш організм корисними вітамінами. Даний квас готується на основі вівса, без додавання дріжджів. Спробуйте!
Заливаємо овес теплою кип'яченою водою, засипаємо цукор, перемішуємо. Накриваємо банку марлею і залишаємо в тілом сухому місці на добу. Через добу зливаємо рідину і заливаємо закваску нової водою, додаємо цукор. На другу добу квас буде готовий! Якщо потрібно, додайте більше цукру для солодощі. Перед вживанням обов'язково процідіть квас через марлю, а потім охолодити. Хай щастить!
- Овес - За смаком
- Вода тепла - За смаком (кип'ячена)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (на трехлитровую банку)
Наповнюємо трилітрову банку вівсом приблизно на 1/4. Заливаємо теплою водою і додаємо цукор з розрахунку 1 ст.Л. На літр квасу. Перемішуємо і залишаємо квас бродити на одну добу.
Через добу процідіть квас через марлю. Повторно залийте закваску водою і додайте цукор. На наступний день знову процідіть квас через марлю, отриману рідину охолодіть.
Смачного!