Квас з борошна без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати смачний домашній квас без дріжджів, досить скористатися простою закваскою, приготовленої на основі житнього борошна. Хлібний квас виходить дуже смачним і корисним!
Дуже зручний і простий рецепт приготування квасу з борошна без дріжджів. Звичайно ж, вам знадобиться житнє закваска з борошна. Приготувати таку закваску дуже легко: змішуємо в банку 10 ст.Л. Житнього борошна, 1 ç.l. Пісочний я 200 мл. Води. Накриваємо марлею, залишаємо на стуки при кімнатній температурі. На наступний день додаємо ще 2 ст.Л. Муки і доливаємо трохи води. Знову накриваємо марлею, повторюємо процедуру. На четверту добу закваска з борошна буде готова!
- Вода - 3 L
- Квас сухий - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Закваска з житнього борошна - 250 мілілітрів
У чисту 3-х літрову банку вливаємо холодну воду, додаємо закваску з житнього борошна.
Кладемо сухий квас.
Засипаємо цукор.
Ретельно все перемішуємо, накриваємо банку марлею. Ми залишаємо на 1 добу при кімнатній температурі.
Проціджуємо квас через марлю, розливаємо по пляшках. Охолоджуємо напій в холодильнику. Частину, що залишилася закваску можна використовувати повторно, додаючи сухий квас і цукор.