Кутя з ячменем
(покроковий рецепт з фото)
Кутя з ячменем - це дуже незвичайна і смачна каша, традиційно її готують на Різдво. Солодка, поживна, вона подобається як дітям, так і дорослим.
Якщо кутю вживають не відразу, тоді мед краще додавати незадовго перед подачею до столу.
- Ячмінь - 1 Склянка
- Мак - 100 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Сухофрукти - 150 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Пшеницю перебираємо, видаляємо зіпсовані зернятка, добре промиваємо і заливаємо на ніч холодною водою. Вранці ставимо на повільний вогонь і варимо до готовності, по необхідності підливати воду.
Два літри води ставимо на вогонь. Коли вода закипить, всипаємо промиті сухофрукти, варимо на повільному вогні 10-15 хвилин, за бажанням додаємо цукор. Каструлю вимикаємо і даємо суміші настоятися, бажано залишити на ніч.
Мак запарюємо окропом, залишаємо набухати на півгодини. Після цього розтираємо з цукром в ступці (можна подрібнити в блендері) до появи молочка.
Ізюм також запарюємо на хвилин 10-15. Горіхи подрібнюємо.
Останній етап, збираємо всі разом: пшениця, мак, горіхи, родзинки, вариво з медом і перемішуємо. Смачного!