Рецепт Кутя з ячменем фото

Кутя з ячменем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Горіхи , Ячмінна крупа
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші
Кількість порцій: 4
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Кутя з ячменем - це дуже незвичайна і смачна каша, традиційно її готують на Різдво. Солодка, поживна, вона подобається як дітям, так і дорослим.

Опис приготування:

Якщо кутю вживають не відразу, тоді мед краще додавати незадовго перед подачею до столу.

  • Ячмінь - 1 Склянка
  • Мак - 100 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Сухофрукти - 150 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
кутя з ячменем - фото крок 1
Пшеницю перебираємо, видаляємо зіпсовані зернятка, добре промиваємо і заливаємо на ніч холодною водою. Вранці ставимо на повільний вогонь і варимо до готовності, по необхідності підливати воду.
кутя з ячменем - фото крок 2
Два літри води ставимо на вогонь. Коли вода закипить, всипаємо промиті сухофрукти, варимо на повільному вогні 10-15 хвилин, за бажанням додаємо цукор. Каструлю вимикаємо і даємо суміші настоятися, бажано залишити на ніч.
кутя з ячменем - фото крок 3
Мак запарюємо окропом, залишаємо набухати на півгодини. Після цього розтираємо з цукром в ступці (можна подрібнити в блендері) до появи молочка.
кутя з ячменем - фото крок 4
Ізюм також запарюємо на хвилин 10-15. Горіхи подрібнюємо.
кутя з ячменем - фото крок 5
Останній етап, збираємо всі разом: пшениця, мак, горіхи, родзинки, вариво з медом і перемішуємо. Смачного!

Схожі рецепти