Суп з ячменем і брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Щось я часто стала готувати рис і зовсім забула про інших крупах. Деякі давно загубилися на кухонних полицях. І я вирішила це виправити. Дістала ячмінь, а потім знайшла незвичайний рецепт. Читайте!
Рецепт вийшов незвичайним, я ніколи не додумалася б до такого поєднання. Але воно відіграло. Вийшло справді смачно і ситно. Прочитав про це, як приготувати суп з ячменем і брокколі, ви переконаєтеся в цьому самі. Цікаво те, що майже всі інгредієнти страви варяться окремо, а вже потім перетворюються в єдине ціле.
- Брокколі - 2 штуки (стебло)
- Ячмінь - 150 грам (відварений)
- Оливкова олія - 80 мілілітрів
- Яловичий бульйон - 500 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - 1-2 штук (гілочка)
- Часник - 2 зубчики
- Пармезан - За смаком
1. Брокколі промийте, а потім видаліть стебло. Зріжте з нього жорстку шкіру. Наріжте його невеликими шматочками. У каструлі відваріть 3 літра води з сіллю. Потім додайте в неї шматочки стебла. Варіть 2 хвилини. Знову доведіть воду до кипіння, варіть броколі 1 хвилину. Потім брокколі дістаньте, а воду залиште на пізніше. Зробіть пюре з стебел, додаючи солону воду при необхідності.
2. Потім в невеликій каструлі зігрійте масло. Додайте в нього подрібнений часник. Обсмажте його до золотистого кольору. Потім додайте суцвіття брокколі. Готуйте все разом 3 хвилини, помішуючи.
3. Після цього в каструлі з'єднайте пюре з бульйоном і відвареним ячменем. Доведіть суп до кипіння на середньому вогні.
4. Потім в суп додайте брокколі і сіль за смаком. Подавайте блюдо з пармезаном. Смачного!