Рецепт Кутя з маком фото

Кутя з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мак , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хоча за всіма канонами кутю потрібно готувати з пшениці, з рису вона виходить не менш смачна, але зате набагато швидше і простіше. Вам сподобається!

Опис приготування:

Для приготування куті з маком відваріть рис до готовності. Поки він вариться, замочіть в гарячій воді родзинки і мак, потім воду злийте. Готову рисову кашу змішайте з маком, родзинками, медом і меленими горіхами. Потім за допомогою мисочки зробіть з куті «пасочку» на тарілці. Прикрасьте на свій смак і подайте на стіл. Смачного!

  • Мак - 40 грам
  • Ізюм - 70 грам
  • Волоський горіх - 70 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Мал - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
кутя з маком - фото крок 1
Мал відварити в підсоленій воді до готовності.
кутя з маком - фото крок 2
Ізюм залийте гарячою водою.
кутя з маком - фото крок 3
Теж саме зробіть і з маком. Залиште родзинки і мак на 20 хвилин потім злийте воду.
кутя з маком - фото крок 4
Готову рисову кашу змішайте з маком, родзинками, медом і меленими горіхами.
кутя з маком - фото крок 5
Кутю утрамбуйте в порційну мисочку, а потім переверніть на тарілку за принципом, як в пісочниці діти роблять пасочки. Прикрасьте цілими шматочками горіха і подайте на стіл.

Схожі рецепти