Кутя з маком
(покроковий рецепт з фото)
Хоча за всіма канонами кутю потрібно готувати з пшениці, з рису вона виходить не менш смачна, але зате набагато швидше і простіше. Вам сподобається!
Для приготування куті з маком відваріть рис до готовності. Поки він вариться, замочіть в гарячій воді родзинки і мак, потім воду злийте. Готову рисову кашу змішайте з маком, родзинками, медом і меленими горіхами. Потім за допомогою мисочки зробіть з куті «пасочку» на тарілці. Прикрасьте на свій смак і подайте на стіл. Смачного!
- Мак - 40 грам
- Ізюм - 70 грам
- Волоський горіх - 70 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
Мал відварити в підсоленій воді до готовності.
Ізюм залийте гарячою водою.
Теж саме зробіть і з маком. Залиште родзинки і мак на 20 хвилин потім злийте воду.
Готову рисову кашу змішайте з маком, родзинками, медом і меленими горіхами.
Кутю утрамбуйте в порційну мисочку, а потім переверніть на тарілку за принципом, як в пісочниці діти роблять пасочки. Прикрасьте цілими шматочками горіха і подайте на стіл.