Рецепт Кутя з ананасом фото

Кутя з ананасом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Крупи , Мал , Ананас
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші , Кутя
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кутя з ананасами, звичайно, не зовсім традиційний рецепт. Але на свято це блюдо має бути найбагатшим і смачним на столі. Це потрібно, щоб наступний рік був вдалим.

Опис приготування:

Хоча традиційно кутя готується з пшениці, але в нашій країні вже давно звикли готувати її з рису. А ось «начинку» для неї можна винаходити таку, наскільки вистачить фантазії. Головний принцип - чим багатша буде кутя, тим більше достатку принесе наступний рік. Пропоную варіант куті з консервованими ананасами.

1. Мал промийте та відваріть у великій кількості води. Важливо, щоб він вийшов розсипчастим, тому відкиньте готовий рис на друшляк і промийте холодною водою.

2. Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді і подрібніть. Залиште декілька красивих половиною волоського горіха для прикраси куті.

3. Курагу запарьте в окропі і поріжте шматочками. Також запарьте мак хвилин на 30.

4. Консервовані ананаси поріжте кубиками.

5. Змішайте рис, мак, Коран, горіхи і ананаси. Додайте суміш меду і сиропу з ананасів.

Зверху прикрасьте відкладеними горіхами і подайте на стіл.

Смачного!


  • Чорнослив - 150 грам
  • Мак - 100 грам
  • Мед - 50 грам
  • Банка консервованих ананасів - 1 штука
  • Мал - 1 Склянка
  • Мелені волоські горіхи - 0, 5 склянки
Хоча традиційно кутя готується з пшениці, але в нашій країні вже давно звикли готувати її з рису. А ось «начинку» для неї можна винаходити таку, наскільки вистачить фантазії. Головний принцип - чим багатша буде кутя, тим більше достатку принесе наступний рік. Пропоную варіант куті з консервованими ананасами.

1. Мал промийте та відваріть у великій кількості води. Важливо, щоб він вийшов розсипчастим, тому відкиньте готовий рис на друшляк і промийте холодною водою.

2. Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді і подрібніть. Залиште декілька красивих половиною волоського горіха для прикраси куті.

3. Курагу запарьте в окропі і поріжте шматочками. Також запарьте мак хвилин на 30.

4. Консервовані ананаси поріжте кубиками.

5. Змішайте рис, мак, Коран, горіхи і ананаси. Додайте суміш меду і сиропу з ананасів.

Зверху прикрасьте відкладеними горіхами і подайте на стіл.

Смачного!

Схожі рецепти