Кутя з ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Кутя з ананасами, звичайно, не зовсім традиційний рецепт. Але на свято це блюдо має бути найбагатшим і смачним на столі. Це потрібно, щоб наступний рік був вдалим.
Хоча традиційно кутя готується з пшениці, але в нашій країні вже давно звикли готувати її з рису. А ось «начинку» для неї можна винаходити таку, наскільки вистачить фантазії. Головний принцип - чим багатша буде кутя, тим більше достатку принесе наступний рік. Пропоную варіант куті з консервованими ананасами.
1. Мал промийте та відваріть у великій кількості води. Важливо, щоб він вийшов розсипчастим, тому відкиньте готовий рис на друшляк і промийте холодною водою.
2. Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді і подрібніть. Залиште декілька красивих половиною волоського горіха для прикраси куті.
3. Курагу запарьте в окропі і поріжте шматочками. Також запарьте мак хвилин на 30.
4. Консервовані ананаси поріжте кубиками.
5. Змішайте рис, мак, Коран, горіхи і ананаси. Додайте суміш меду і сиропу з ананасів.
Зверху прикрасьте відкладеними горіхами і подайте на стіл.
Смачного!
- Чорнослив - 150 грам
- Мак - 100 грам
- Мед - 50 грам
- Банка консервованих ананасів - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Мелені волоські горіхи - 0, 5 склянки
1. Мал промийте та відваріть у великій кількості води. Важливо, щоб він вийшов розсипчастим, тому відкиньте готовий рис на друшляк і промийте холодною водою.
2. Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді і подрібніть. Залиште декілька красивих половиною волоського горіха для прикраси куті.
3. Курагу запарьте в окропі і поріжте шматочками. Також запарьте мак хвилин на 30.
4. Консервовані ананаси поріжте кубиками.
5. Змішайте рис, мак, Коран, горіхи і ананаси. Додайте суміш меду і сиропу з ананасів.
Зверху прикрасьте відкладеними горіхами і подайте на стіл.
Смачного!